Vom avea un nou sfânt în Calendar. Va fi sărbătorit pe 29 martie

Vom avea un nou sfânt în Calendar. Va fi sărbătorit pe 29 martie

Sinodul Bisericii Ortodoxe  a decis în ședința de joi înscrierea în calendarul ortodox a unui nou sfânt: Ierarhul Diadoh.

CITEȘTE ȘI: Aglomerație la frontieră, se stă și 5 ore la coadă. Se recomandă rutele alternative

“Înscrierea în Calendarul bisericesc a Sfântului Ierarh Diadoh, Episcopul Foticeii, cu zi de pomenire în 29 martie. Au fost aprobate, de asemenea, textele liturgice ale sinaxarului, slujbei și acatistului, precum și icoana acestuia”, se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe Române.

Sfântul Ierarh Diadoh al Foticeii apare în Filocalia românească

„Este foarte important să avem aceste texte pentru publicare. Acesta apare în Filocalia românească, dar nu se spune că este sfânt, ceea ce a fost o scăpare, pentru că în Filocalia slavonă se menţionează acest lucru. În unele Biserici este trecut în calendar. Noi am rămas în urmă din lipsă de cercetare atentă asupra textului din Filocalie. Până acum nu aveam Sinaxar, slujbă, Acatist. De aceea este foarte necesar să avem toate acestea şi să le examinăm. Unele eparhii au făcut observaţii. În urma acestora, Departamentul Carte de cult a introdus corecturile adecvate semnalate”, a transmis Patriarhul Daniel, conform Ziarul Lumina.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns