Vom avea un luptător timişean la Olimpiadă!

Ion Guidea lupte libere

Luptătorul Ion Guidea, de la CSM Lugoj, a obţinut, astăzi, „biletul” pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, întrecere ce va avea loc între 5 şi 21 august.

El a cucerit medalia de aur la categoria 57 de kilograme în cadrul turneului de calificare de la Ulan Bator, învingându-l în finală pe azerul Mirjalal Hasan-Zada cu scorul de 8-3.

În turul anterior, Guidea l-a bătut cu 4-3 pe Andreyeu Uladzislau din Belarus.

Tot în capitala Mongoliei, Simona Pricob, de la CSM Timişoara, a fost eliminată, ieri, în sferturile de finală ale categoriei 53 de kilograme, 0-10 cu rusoaica Natalia Malysheva.

Ea ar putea fi prezentă şi la ultimul turneu de calificare, ce va avea loc luna viitoare la Instanbul, în Turcia.

Oficialii Federaţiei Române de Lupte vor decide, probabil marţi, cu cine se va prezenta acolo ţara noastră la 53 de kilograme, şi Estera Dobre, legitimată tot la CSM Timişoara, fiind eligibilă.

Vă reamintim, cea din urmă a avut şansa de a obţine „biletul” pentru Olimpiada din Brazilia în cadrul primului turneu de calificare al primăverii, de la Zrenjanin (Serbia), însă nu a izbutit o clasare fruntaşă, fiind învinsă în sferturile de finală.

„Simona a avut ghinion la tragerea la sorţi. În primul meci a căzut cu o sportivă din Taipei, pe care a învins-o, dar apoi s-a întâlnit cu o rusoaică, în faţa căreia a pierdut la puncte. Din păcate, cea care a bătut-o nu s-a calificat în finală şi astfel Simona nu a mai avut şansa de a participa în recalificări. Ea a fost bine pregătită pentru turneul din Mongolia, dar a mers uşor accidentată la umăr. Federaţia i-a dat şi ei o şansă, acum urmează turneul de la Instanbul, din perioada 6-8 mai, rămâne să decidă federaţia cine va participa acolo. Noi parcă avem ceva mai multă încredere în experienţa Esterei Dobre, probabil că marţi va fi luată decizia. Directorul clubului nostru, Lucian Reclaru, a discutat cu cei din federaţie, acum ei au ultimul cuvânt”, ne-a declarat Petru Brânduşan.

Pe antrenorul de la CSM Timişoara l-am întrebat şi despre oportunitatea naturalizării unor sportivi străini pentru a-i trimite la Jocurile Olimpice ca reprezentanţi ai ţării noastre: „Astea sunt timpurile actuale, nu doar noi facem acest lucru. Sunt mulţi sportivi împrumutaţi din fostele state sovietice. Israel, Suedia şi alte naţionale au câte unul sau chiar doi sportivi din acest spaţiu. La categoria grea, la greco-romane, Slovacia a avut la Olimpiada de la Londra un sportiv dintr-o ţară ex-sovietică care a ieşit campion olimpic. Cei pe care i-am luat noi nu sunt de acea valoare, dar ei au medalii la europene, deci au confirmat la nivel internaţional. Dar prima dată să se califice, rămâne să apară decizia în Monitorul Oficial şi apoi mai este nevoie de aprobarea federaţiei internaţionale. Procedura va fi urgentată, sperăm să se califice măcar sportiva ucraineancă de la categoria 58 de kilograme”.

Rusul Saritov Albert şi ucrainencele Sassa Kateryna şi Zhydachevska Kateryna au primit, recent, cetăţenia română, federaţia dorind să-i includă în lotul pentru turneul de calificare de la Istanbul.

Ion Guidea lupte libere 2

Sursa foto: Facebook.com (Federaţia Română de Lupte)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *