Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare: ”Există persoane imunizate marcate ca eligibile pentru etapa a 3-a”

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat controale la centrele de vaccinare din țară, pentru a verifica dacă sunt respectate regulile și dacă se justifică faptul că, în anumite situații, persoane eligibile pentru etapa a 3-a au fost deja imunizate anti-Covid.

Principalele declarații ale ministrului Vlad Voiculescu:

Campania de vaccinare are astăzi 530 de mii de persoane vaccinate. Vorbim aici de o împărțire aproape în regulă, a acestor persoane, persoane la risc, bătrâni, bolnavi, sunt 74,4%.Celelalte categorii, care nu sunt la risc, sunt 25,4%.

Regula pe care Ministerul Sănătății a propus-o este de 75% și 25% la sută.

CITEȘTE ȘI: Apetența consumatorilor pentru vinul românesc a crescut în ultimii ani

E esențial să păstrăm acest raport echitabil de vaccinare, în așa fel încăt să garantăm sfârșitul pandemiei.

Suntem în top 10 la nivel european, la mia de locuitori, la vaccinare. Sunt lucruri care trebuie îmbunătățite dar, una peste alta, Comitetul duce lucrurile în mod rezonabil mai departe.

Ce trebuie să facem în perioada următoare? Trebuie să transparentizăm procesul. Am descoperit intre 15 și 23 ianuarie, în registrul de vaccinare sunt 1353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile pentru etapa a 3a. Ar putea fi erori de introducere a datelor, sau sunt persoane care au sărit peste rând.

Știm că acest lucru s-a mai întâmplat. În momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât avem nevoie și este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități. Trebuie protejați cei vulnerabili.

Se vor face echipe mixte de control formate din Corpul de control al MS şi DSP pentru a afla cum stau lucrurile referitor la vaccinare. Ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni pentru cei în măsură să verifice dacă strategia adoptată de Guvern e respectată la nivelul centrului de vaccinare.

Există medici coordonatori pentru fiecare centru de vaccinare. În acest moment îi putem atenţiona de cercetări disciplinare.

”30% din vaccinări, în afara platformei de programare”

Aproximativ 30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Sunt oameni care merg în centre sau centre care nu sunt bine informatizate. Faptul că oamenii nu se programează în platformă și merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care i-am semnalat-o dr colonel Gheorghiță care trebuie remediată cât mai rapid. 30% este mult.

Trebuie să mergem cât mai mult către o digitalizare şi clarificare a procesului respectiv.

Avem mai multe centre cu circuit închis decât centre cu circuit deschis. Lucrul acesta ne îngrijorează.

Ministerul Sănătății va reevalua toate centrele din subordinea sa și vom transmite celorlalte instituții care au centre să facă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vlad Voiculescu anunță controale la centrele de vaccinare: ”Există persoane imunizate marcate ca eligibile pentru etapa a 3-a”

  1. D-le ministru, tromboane de genul asta citesti si auzi zilnic. Spaga si coruptia, nepotismul, traficul de influienta nu vor disparea.
    Fostul ministru de la ministerul mediului a „promovat” tot felul de beizadele analfabete.

Lasă un răspuns