Vizitată des de oficialităţi în regimul trecut, o localitate din Timiş trăieşte acum doar din amintiri

teremia mare 1

Nici o personalitate sau vreun reprezentant al administrației județene nu a mai fost într-o comună timişeană, în vizită oficială, de la Nichita Stănescu încoace. Celebrul coniac de Teremia nu mai are puterea de a-i duce pe mai-marii județului în comună.

”Cine să mai vină pe aici, nici măcar inspectorii de la Curtea de Conturi, deși i-am chemat”, spune Cornel Gui, primarul comunei.

Localnicii merg mai departe, iar așezarea se dezvoltă prin proiectele proprii, cu toate că vizitele unor personalități ar readuce vremurile de glorie în conștiința oamenilor. Până la o vizită următoare a oficialităților, la Teremia Mare se desfășoară mai multe proiecte locale: două grădinițe și realizarea coloanei de apă la Teremia Mică. Alte trei proiecte sunt în vizor, printre acestea flându-se canalizarea în comună, turnarea a zece kilometri de asfalt, precum și realizarea unui complex școlar.

De asemenea, ”până în 2020 suntem obligați să realizăm și o pistă de biciclete separată care să lege localitățile”, spune primarul comunei. Până atunci însă, edilul speră, totuși ca vreun oficial să își aducă aminte și de Teremia Mare și treacă pragul comunei, pentru a vedea ce mai fac bănățenii din zonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns