Copilă de 11 ani, salvată de la moarte de o echipă de medici timișoreni

Mai mulți medici timișoreni au salvat viața unei fete de 11 ani care suferea de o malformație a vaselor de sânge de la nivelul feței, care s-a rupt și a provocat o hemoragie masivă în cavitatea bucală.

Specialiștii în chirurgie maxilo-facială au reușit să oprească temporar sângerarea pentru a da răgazul necesar planificării în următoarele 48 de ore a tratamentului minim invaziv care se impunea în astfel de cazuri.

Potrivit medicilor, a fost nevoie de o procedură de embolizare a malformației arteriovenoase faciale de mari dimensiuni – circa șase centimetri -, deosebit de complexă, care punea în pericol iminent pronosticul vital al pacientei.

Reprezentanții Spitalului Județean Timișoara au transmis că fata a fost transferată în unitatea sanitară de la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” în stare de comă indusă. Intervenția a fost efectuată de echipa de neuroradiologie și radiologie intervențională de la Județean, condusă de medicul Cristian Mihalea (CHU Bicetre, Paris) din ea făcând parte Adrian Tutelcă, Cătălin Juratu și Laurențiu Paiușan.

Procedura a durat circa șase ore, la finalul intervenției reușindu-se excluderea în proporție de circa 80 la sută a malformației și totodată reducerea riscului hemoragic.

Foto arhivă


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns