Viza de flotant se obține mult mai greu. Noile reguli stabilite pentru alegeri

viza de flotant

Viza de flotant se va acorda cu o serie de restricții, în vederea bunei desfășurări a alegerilor locale și parlamentare din acest an. Pentru a o obține, în primul rând persoana care o cere trebuie să locuiască cel puțin jumătate de lună acolo.

CITEŞTE ŞI: Nelu Tătaru: Ne așteaptă o lună grea, de încercare. De la mijlocul lui octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă

În plus, solicitantul trebuie să declare la Evidența Populației motivul stabilirii reşedinţei şi, dacă sunt mai multe cereri la aceeaşi adresă, poliția va face verificări la fața locului.

Dacă în urma verificărilor se constată că persoana respectivă nu locuieşte efectiv la adresa declarată, solicitarea de reşedinţă se respinge.

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate.


CITEŞTE ŞI: deces coronavirus cluj„Biata mamă era dezbrăcată complet… și-au pus capacul sicriului peste ceea ce era – trupul și zâmbetul trist al mamei”


Astfel, în toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, potrivit news.ro.

În plus, solicitantul va declara pe propria răspundere scopul/motivul stabilirii reşedinţei iar declarația va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor.

Cum decurge „ancheta” de reședință

Iată cum vor face autoritățile verificările, potrivit Monicăi Dajbog.

– se va verifica în baza de date numărul menţiunilor de reşedinţă valabil înscrise la adresa respectivă

– dacă la adresa respectivă sunt înscrise cel puţin 2 menţiuni de reşedinţă valabile, se va proceda la informarea structurii locale a poliţiei naţionale, în vederea efectuării verificărilor în teren, din care să rezulte dacă solicitanţii locuiesc efectiv la adresa declarată.

-în situaţia în care, din verificările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse”, a mai anunţat Dajbog.

Aceste verificări vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă/adrese distincte.

„Practic, se vor avea în vedere şi cazurile în care cererile s-au depus, succesiv, la intervale relativ scurte de timp, pentru aceeaşi adresă.

Prin număr mare de solicitări se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară.

Prin aceste măsuri se pot monitoriza îndeplinirea condiţiilor necesare pentru acordarea vizelor de reşedinţa pentru cetăţenii cu drept de vot şi verificarea legalităţii acestora, în cazul constatării unei evoluţii semnificative a numărului de persoane care îşi stabilesc reşedinţa intr-o anumită circumscripţie electorală”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al MAI, conform stirileprotv.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns