Viorel Coifan merge în concediu și-l lasă la muncă pe Radu Țoancă

radu toanca 5

Se face mare tam-tam pe seama listelor PSD și PNL pentru alegerile locale. Ce caută X pe listă și de ce a fost uitat Y sunt întrebările care ascund revolta sau indignarea celor apropiați de cercurile politice.

CITEŞTE ŞI: Un criminalist din s-a sinucis. Șeful Poliției, acuzat de comportamente violente cu angajații

Au fost aduse în discuție mai multe nume de la ambele formațiuni, însă două par să stârnească cele mai multe controverse.

Primul ar fi Viorel Coifan, liberal de cursă lungă, care a fost lăsat în afara listei PNL de la Consiliul Județean Timiș.

Susținătorii săi au invocat experiența și cunoștințele administrative ale lui Coifan, cariera sa politică și atașamentul față de doctrina liberală, lucruri care nu pot fi puse la îndoială.

CITEŞTE ŞI: Accident cumplit. Două tinere au fost rănite, un bărbat a murit

Personajul în discuție s-a distins ca un liberal de frunte, cu o cultură generală la care majoritatea celor din garda tânără nici nu visează.

Pe de altă parte, Viorel Coifan nu mai e la prima tinerețe, va împlini în curând 73 de ani, o vârstă la care energia, entuziasmul și chiar concentrarea nu mai permit o activitate în folosul cetățenilor.

Coifan a dat multe pentru PNL, dar nici partidul nu l-a lăsat nerecompensat: a fost președinte de consiliu județean, deputat, consilier județean, a condus ani buni filiala liberală timișeană, așa că are cu ce se mândri.

Trebuie lăsați și alții să facă administrație, chiar dacă mai au de învățat, așa că omiterea lui Viorel Coifan de pe listă nu trebuie să șocheze, fiind un act oarecum firesc.

Celălalt personaj care a trezit, iarăși, multe patimi, este Radu Țoancă de la PSD. Acestuia i se reproșează trecutul său recent, foarte apropiat, chiar lipit, de cel al lui Nicolae Robu, de unde și uluiala unora sau cârcotelile de blat politic invocate de alții.


CITEŞTE ŞI: bani 32Se caută români care să fie plătiţi cu 300 de lei pe zi. Iată care sunt condiţiile


Explicațiile pot fi diverse, însă un lucru este clar: Țoancă și-a dovedit încă o dată abilitățile din arta combinațiilor, reușind să prindă un loc eligibil la Consiliul Local Timișoara, adică exact așa cum a declarat anul trecut, când a revenit în politică. Păstrând proporțiile, Radu Țoancă este un Traian Băsescu de Timișoara, care câștigă toate bătăliile în care se înscrie, cu o naturalețe de invidiat.

Așadar, Coifan pleacă, Țoancă se întoarce. Ironia sorții face ca, în urmă cu vreo 20 și ceva de ani, pe când Radu Țoancă era jurnalist, iar Viorel Coifan, președintele CJ Timiș, primul să scrie un articol despre celălalt cu un titlu devastator: ”Coifan lucrează și în concediu!”. Iată câte surprize ne aduce viața, încât să putem acum titra ”Coifan pleacă în concediu și-l lasă la muncă pe Radu Țoancă”. Firește, vorbim de partide diferite, dar astea sunt mai mult nuanțe..


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Viorel Coifan merge în concediu și-l lasă la muncă pe Radu Țoancă

  1. Stimate dl. Silviu Florescu, ce elemente din comportarea mea v-a condus la concluzia că – citez – „…energia, entuziasmul și chiar concentrarea nu mai permit o activitate în folosul cetățenilor”. Doresc să vă amintesc că în perioada 2016-2020 am fost foarte activ la CJT, având prezență 100%, la fiecare ședință am avut interpelări și am pus întrebări, în general activitatea mea putând fi observată din procesele verbale de ședință. Zilnic rulez circa 15 km cu bicicleta, practicând și alte activități sportive. Prin urmare, cei care susțin aceste lucruri vă dezinformează. Nu sunt de acord însă cu procedura discreționară prin care s-au întocmit listele. Nu s-au cerut rapoartele de activitate ale consilierilor județeni care doresc să-și renoiască mandatul, lista nu a fost supusă validării forurilor superioare… Revin asupra handicapului invocat, și anume vârsta. La 65 de ani dl. Nicolae Robu este tânăr?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *