Violetul Timișoarei a diluat roșul… enervant al Aradului (video)

Așa cum era de așteptat, partida dintre ASU Politehnica Timișoara și UTA s-a derulat la mare intensitate, oferind publicului bănățean cam toate ingredientele unui derby al orgoliilor: suspans, încleștare, dăruire și câteva… corecții fizice.

Disputa a început abrupt și practic la prima fază de atac a timişorenilor, Cornel Predescu, nemarcat în centrul careului, reia din semi-foarfecă, de la opt metri uşor lateral dreapta, şi înscrie în dreapta lui Grahovac: 1-0!

Din păcate, bucuria gazdelor n-a durat prea mult, pentru că, în minutul 9, la o minge respinsă cam neglijent de fundaşii Politehnicii, Bujamin Asani vine în viteză şi reia imparabil, de la 20 de metri lateral stânga, în colţul lung al porții lui Bozoancă, restabilind astfel egalitatea.

Jocul curge în continuare într-o atmosferă plăcută oferită atât pe teren cât și de cei aproximativ 7.000 de spectatori, dar marile ocazii de gol s-au lăsat totuși așteptate, cele două formații preferând un joc de uzură, care se lasă destul de rar cu dușuri reci.

La vestiare s-a intrat astfel cu câte un punct în fiecare tolbă, dar pe timpul pauzei un grup de suporteri arădeni a ieşit din peluză şi a venit spre tribuna 2. Jandarmii au pătruns pe stadion, deoarece mai mulți fani ai celor două echipe au început să se ia la bătaie, lovindu-se cu pumnii şi picioarele. Cei implicați au ieşit din Peluza Sud, dar jandarmii le-au apărut în întâmpinare. S-au folosit chiar și gaze lacrimogene, iar suporterii turbulenți au fost evacuați de pe stadion.

După pauză, au apărut și pe gazon tensiunile: căpitanii celor două echipe, Marius Curtuiuş, respectiv Ioan Mera, au un conflict pe teren după ce primul a fost faultat de al doilea, iar polistul s-a… suit peste utist, nelăsându-l să ia mingea.

Arbitrul de rezervă a intervenit între cei doi, însă Curtuiuş şi Mera s-au îmbrâncit, ba chiar s-au luat la palme, fapt pentru care ambii s-au ales cu cartonaşul roşu. Din acel moment s-a jucat cu o ambiție și mai mare, iar în cele din urmă Zeița Fortuna i-a zâmbit Timișoarei, care sprintează în învingătoare grație golului din minutul 62: Predescu centrează din stânga careului, la o lovitură liberă, portarul Grahovac este… pe lângă subiect, iar Dănuţ Bilia trimite balonul în plasa ”Bătrânei Doamne” de pe Mureș.

Până la final nu se mai întâmplă mare lucru, violetul dominând întreaga suflare a stadionului ”Dan Păltinișanu”, în timp ce roșul, enervant din punct de vedere fotbalistic pe aceste meleaguri, se retrage diluat spre… Calea Aradului.

Poli: Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – A. Ignea, Krausz, Poparadu – C. Predescu (Coadă 78′), Bădăuţă (M. Staicu 83′), Sorescu (I. Plamadă 90+3′). Rezerve neutilizate: Fişteag – Crişanov, Ţugui, Topic. Antrenor: Bogdan Andone.
Eliminat: Ioan Mera 49′ (roşu direct).

UTA: Grahovac – Adili, Iuga, Scutaru (Strătilă 72′), Asani – Prună (I. Tănase 72′), Polgar (Păcurar 78′), Jorza, Hlistei – Curtuiuş (cpt.), D. Florea.
Rezerve neutilizate: Barna – Dinculescu, Cârstocea, Al. Manea.
Antrenor: Cristian Todea.
Eliminat: Marius Curtuiuş 49′ (roşu direct).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns