Violenţa din şcolile din Timiş, un fenomen îngrijorător

violenta scoli 1

Loviri, furturi, ameninţări sunt doar o parte a peisajului care domină în şcolile din judeţul Timiş, în anul şcolar care s-a încheiat. Colegiul Economic „F.S: Nitti” conduce în acest top al infracţiunilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Timiş, în anul şcolar trecut, s-au petrecut 38 de fapte penale în şcoli. Toate acestea au avut loc în incinta unităţilor de învăţământ; 33 în mediul urban şi restul în mediul rural. În rândul elevilor au avut loc 24 de infracţiuni cu loviri sau alte violenţe, 12 de furt şi două de ameninţare.

Acestea s-au petrecut la Colegiul Economic „F.S. Nitti” din Timișoara – cinci fapte, Colegiul Tehnic „I.C. Brătianu”din Timișoara – patru fapte, Liceul Teoretic Recaș – trei fapte, Colegiul Tehnic Ion Mincu Timișoara – două fapte, Liceul „Grigore Moisil” Timișoara – două fapte, Școala Generală nr. 25 Timișoara – două fapte, Liceul Tehnologic Sf. Nicolae Deta – două fapte.
În Timiș sunt 595 de unități de învățământ, din care 226 de școli primare și gimnaziale, 55 de licee și colegii și 314 grădinițe. 88 grădinițe, 149 școli primare și gimnaziale și 49 de licee și colegii sunt dotate cu siteme de supraveghere video. Nu dispun de pază umană și nici de sisteme de supraveghere umană: 148 grădinițe și 56 școli primare și gimnaziale.

Principalele cauze pentru producerea acestor infracțiuni, conform Poliției Timiș, sunt neasigurarea de personal de pază și permiterea accesului în unitățile de învățământ a persoanelor străine, lipsa de supraveghere suficientă a elevilor și lipsa unei legături permanente între familie și reprezentanții unităților școlare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *