Una caldă, una rece, și PNDL va trece. Nicolae Robu, mulțumit și nu prea de finanțări

Mult așteptate de primari și de comunitățile locale, finanțările cuprinse în PNDL au prin contur în această săptămână. Nicolae Robu, primarul Timișoarei și președintele PNL Timiș, s-a arătat mai mulțumit ca edil, decât ca lider de partid, dar, una peste alta, crede că e bine că programul a pornit.

„Localitățile care încasează sume mari la bugetul local se descurcă și fără foarte mulți bani primiți prin programe ca PNDL.

Sunt o mulțime de comune, dar și orașe, care nu pot aborda proiecte importante – lucrări de alimentare cu apă și canalizare – care trebuie făcute în toată țara noastră.

Nu mai este permis ca la nivelul anului 2017 să mai avem localități fără aceste facilități elementare ale civilizației. Astfel de lucrări nu pot fi făcute pe bani de la bugetul local.

Sigur că niște reparații de drumuri comunale, niște trotuare pot fi amenajate și din venituri proprii, în ritmul în care acestea vin.

Uitându-ne pe harta țării vom constata că sunt diferențe foarte mari între județe. Noi nu suntem absurzi și eu nu mă voi alinia niciodată celor care, în loc să facă politică, practică politicianismul.

Înțelegem că trebuie să existe eforturi pentru reducerea discrepanțelor de dezvoltare între diversele zone ale țării.

Județele mai rămase în urmă trebuia să aibă finanțate mai multe proiecte. Problema este, însă, cât de mare este disproporția între cum sunt finanțate unele județe, precum Timișul, și alte județe. N-o să dau exemple, sunt multe.

Nu trebuie să ne uităm numai la numărul de proiecte și la sume, ci și la dimensiunea județelor. În Timiș avem 99 de unități administrativ-teritoriale. E vorba și de suprafață, și de populație.

Timișul este pe locul 19 în clasamentul pe țară și sigur că asta pe noi ne nemulțumește. Ne bucurăm că s-au aprobat șase proiecte ale municipiului Timișoara, iar eu sunt fair-play, mă declar mulțumit. Am avut zece propuneri, sunt mulțumit că s-au aprobat șase dintre cele și chiar de modul în care s-a făcut selecția. Sunt nemulțumit, însă, de cum au fost tratate proiectele unor colegi primari din Timiș.

Toți au depus proiecte multe și bune și consider, nu în comparație cu modul în care s-au aprobat pentru primarii PSD, ci la modul absolut, s-au dat prea puțini bani pentru județul Timiș.

Dacă se dădeau mai mulți, atunci ajungeau la finanțare și proiectele altor localități cu primari PNL, dar trebuie să ne bucurăm de ceea ce se va face”, a opinat Robu pe această temă, după ce, cu o săptămână în urmă, primarul liberal de la Gottlob, Gheorghe Nastor, își exprimase îngrijorarea față de modul în care se lucrează la Ministerul Dezvoltării.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns