Vine valul 4 al pandemiei! Avertisment grav: Cazurile Covid-19 vor crește de 5 ori până în august. Cât de eficient este vaccinul

Un nou avertisment privind valul patru al pandemiei vine din partea Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Potrivit datelor agenției, numărul noilor infectări va crește de aproape 5 ori până la începutul lunii august, în urma răspândirii variantei Delta și a relaxării măsurilor antiepidemice.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul pompierilor: Atentie la modul de exploatare și de întreținere în cazul utilajelor agricole

În cea mai recentă analiză a ECDC se arată că în zona care include Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda, incidenţa va depăși 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în săptămâna care se încheie la 1 august, faţă de sub 90 în săptămâna trecută. Pentru săptămâna care se termină la 8 august, ECDC prognozează o nouă creştere a incidenţei, la peste 620 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Chiar dacă aceste proiecţii rămân ipoteze epidemiologice, nivelul corespunde celui observat în timpul vârfurilor epidemice din toamna lui 2020 şi din aprilie 2021, conform datelor agenţiei UE.

Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor notează însă că numărul spitalizărilor şi al deceslor va crește mai puţin rapid, lucru care se datorează campaniei de vaccinare. Rata deceselor asociate COVID-19 ar urma să depăşească din nou pragul de 10 la 100.000 de locuitori, faţă de 6,8 săptămâna trecută.

În prezent, tendinţa este de creştere în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE. În ţările cele mai afectate, creşterile cele mai puternice a cazurilor şi nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regăsesc la grupa 15-24 de ani, cu creşteri limitate pentru cei de peste 65 de ani, se arată în raportul ECDC, citat de Agerpres.

În intervalul 5-11 iulie, numărul noilor cazuri de Covid-19 în Uniunea Europeană a crescut cu 60% pentru a doua săptămână consecutiv din cauza relaxării măsurilor şi a propagării variantei Delta, detectată iniţial în India, mai notează experții în sănătate.

Și Organizația Mondială a Sănătății a estimat că varianta Delta va deveni dominantă în lume în august.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vine valul 4 al pandemiei! Avertisment grav: Cazurile Covid-19 vor crește de 5 ori până în august. Cât de eficient este vaccinul

  1. Ce rost mai au atunci vaccinurile toate? Inoculati oamenii cu cip-uri !!! Chiar asa prosti ne credeti????

Lasă un răspuns