Vin din Arad, printre cadourile oferite Papei Francisc la Palatul Cotroceni

papa francisc 7

Vin din județul Arad, ouă încondeiate, o minge şi un tricou cu autograf de la Hagi se numără printre cadourile oferite Suveranului Pontif de către președintele Klaus Iohannis.

Conform Administrației Prezidențiale, cadoul oferit Papei îi „reprezintă pe toţi românii”. În total sunt 17 cadouri, iar lista obiectelor reprezintă toate regiunile ţării.

Astfel, Papa Francisc a primit de la preşedintele Iohannis: un covor/’scoarţă’ din Oltenia, un brâu brodat cu mărgele din Transilvania, un brâu tricolor, un ştergar din Muntenia, tipare pentru caş din Moldova, ouă încondeiate din Bucovina, ceramica de Horezu din Oltenia, un caval din Moldova / Vrancea, o icoană a Înălţării Domnului, miere de salcâm din Transilvania, zona Blajului, magiun de Topoloveni, o pagaie a lui Ivan Patzaichin, o minge şi tricou cu autograful Gheorghe Hagi, vin de colecţie Riesling Italian, podgoria Miniș 1936 – Banat/Crişana, vin de vinotecă – Fetească Regală – Dealurile Moldovei, 1998, vin Golem Roşu, Crama Basilescu, 2013 – Muntenia şi CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu.

radiotimisoara.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *