Vin americanii! Trupele ajung la frontiera de vest a României miercuri seara. Convoiul traversează țara

Vin americanii! Trupele ajung la frontiera de vest a României miercuri seara. Convoiul traverseză țara

UPDATE:Primele unități au ajuns în vama de la Nădlac. Se așteapta sosirea și a celorlate, după care vor fi îndeplinite formalitățile pentru ca acest convoi să intre în țară.

Primele convoaie cu tehnică militară SUA intră în România în seara zilei de miercuri, 9 februarie, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac. Americanii vor intra pe ruta Arad-Deva și apoi mai departe, spre Constanța.

Ora aproximativă de sosire este 22.00. Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu.

CITEȘTE ȘI: Atac inexpilcabil în vestul țării: două fete au fost lovite cu sălbăticie de un tânăr, pe stradă, fără niciun motiv evident

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii americani ai acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Cei aproximativ 1.000 de militari americani ai TF Cougar se vor alătura, în zilele următoare, efectivelor SUA deja prezente în România. Locațiile de încartiruire și antrenament vor fi comunicate ulterior.

Misiunea principală a TF Cougar pe timpul dislocării în România va consta în desfășurarea de antrenamente și activității în comun cu structurile Armatei României, în scopul ridicării nivelului de interoperabilitate și a încrederii reciproce.

Dislocarea acestui detașament face parte din măsurile de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre. În același timp, reprezintă o dovadă concretă a nivelului ridicat de cooperare în domeniul securității și apărării în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și transmite un mesaj puternic de solidaritate între aliați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vin americanii! Trupele ajung la frontiera de vest a României miercuri seara. Convoiul traversează țara

  1. Saracii luptatori anticomunisti! Cat i-au asteptat ei pe americani sa elibereze tara de sub jugul comunist, si astia abia acum au sosit!

Lasă un răspuns