Vila Internațional ar putea reveni la CJT

vila international

Consiliul Județean Timiș nu s-a dovedit un „afacerist” prea grozav de-a lungul ultimilor ani, cu toate că deține acțiuni la mai multe societăți comerciale.

Din nefericire, statutul de acționar majoritar pe care l-a avut cândva s-a pierdut în negura timpului, iar când a venit vorba de beneficii, CJT s-a ales cu praful de pe tobă. La cea mai recentă ședință a forului județean, consilierii au aprobat începerea demersurilor pentru vânzarea acțiunilor pe care CJT le deține la Drumco SA, al cărei acționar majoritar este Strabag.

Cu toate că s-a încercat amânarea proiectului, acesta a fost aprobat, președintele CJT, Titu Bojin, argumentând: „De la nici una dintre societățile comerciale la care suntem acționari minoritari nu am primit nici un leu”.

Totuși, Bojin nu exclude ca unele bunuri să revină în patrimoniul județean, unul dintre cazuri fiind al Vilei Internațional, fosta casă de protocol a lui Nicolae Ceaușescu, situată pe bulevardul C.D. Loga. Consiliul județean a intrat, în anul 2003, într-un parteneriat cu una dintre firmele afaceristului Ovidiu Tender pentru a face Vila Internațional mai rentabilă.

Ulterior, acesta a devenit acționar majoritar, iar imobilul se află într-o stare tot mai avansată de degradare, nici una dintre variantele de modernizare vehiculate – inclusiv cea de construire a unui hotel de cinci stele – nefiind pusă în practică. „La ora actuală, tot patrimoniul lui Tender este pus la vânzare. La consiliul județean există intenția de răscumpărare a Vilei Internațional”, a declarat președintele CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *