Imagini dezolante la Sânmihaiu Român

sanmihai 3

În ultimii ani, foarte multă lume a fost atrasă de localitățile limitrofe Timișoarei, unde s-au dezvoltat zone rezidențiale, cu vile și blocuri de locuințe.

sanmihai 2Prețurile rezonabile, infrastructura creată și deschiderea autorităților au contribuit la apariția acestui adevărat fenomen al expansiunii comunelor periurbane. Nu a fost peste tot la fel. În timp ce unele s-au dezvoltat foarte mult, fiind confundate chiar cu cartiere ale Timișoarei, altele au rămas în urmă, amprenta rurală persistând chiar și acum. Este și cazul comunei Sânmihaiu Român, care nu a prins acest tren al înnoirilor, de pe urma căruia ar fi avut numai de câștigat: locuri de muncă, bani la buget, oameni mulțumiți, imagine pozitivă.

Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Faptul este cu atât mai regretabil cu cât Sânmihaiu Român are un primar cu multe mandate în spate, care ar fi avut timp, așadar, să pună lucrurile în mișcare.

sanmihai 1Sunt primari care au făcut lucruri extraordinare în doar un mandat, fără a fi nevoiți să aștepte sprijin de la bugetul județean sau de la cel național. Unii au reușit să modernizeze localitățile lor chiar fiind în opoziție, cu alte conduceri județene și guvernări naționale.

Paradoxul este că primarul din Sânmihaiu Român, Viorel Bara, s-a pliat după schimbările de la vârful puterii, trecând de la un partid la altul, dar tot nu a reușit să schimbe înfățișarea comunei! Localitatea degajă un profund aer rural, învechit, lipsit de primenire, de emulație, de viață. Nimic nu aduce cu o comună periurbană, aflată în buza Timișoarei, cu pretenții de dezvoltare.
În loc de cartiere rezidențiale, avem mizerie și gunoi menajer; în loc de revigorare economică, avem moloz și lucrări abandonate. Unele aspecte sunt chiar amuzante.

sanmihai 4De pildă, firele de curent electric au ca suport niște pari din lemn, cum era în perioada colectivizării, în satele românești! Culmea e că în comună au fost aduse țevi pentru așa ceva, chiar în timpul campaniei din 2012, dar au rămas tot acolo! Poate va fi o altă coincidență ca lucrările să înceapă în această campanie electorală, deși nu ar fi ceva nou pentru locuitorii din Sânmihaiu Român.

În campania trecută, s-a făcut un parc de joacă chiar în noaptea dinaintea alegerilor, că mirosea numai a vopsea în ziua votului. Probabil, la fel se va întâmpla și acum, doar că deznodământul ar putea să fie altul…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Imagini dezolante la Sânmihaiu Român

  1. Stimati cititori adevarul este foarte crud incet iese adevarul la iveala va rog sa va aduceti aminte anul 2000 .La acele alegeri PNL Timis avea in Sinmihaiu -Roman una din cele mai tari organizatii liberale din judet,cu un primar care a demarat toate proiectele apa,canalizare,gaz serviciu de salubritate etc.Vechea mafie cladita pe fostii conducatori ai CEAP AU PUS LA CALE complotul inpotriva primarului de atunci .PSD era slab dar s-a infintat partidul lui Magureanu PNR cine putea sa faca parte decat cei din clanuri si informatori ai securitatii cine era pe aceasta lista ?Pe aceasta lista cap de afis era Iacobescu,care a ajuns primar,Carunta care a ajuns viceprimar,Bara viorel actualul primar,Matis Dorel care in mandatul trecut a ajuns si el viceprimar toti s-au ocupat de tranzactiile cu terenuri obtinand foloase mari necuvenite,fara sa se intereseze de comuna interesu era personal si de grup.In primul tur a castigat liberalul dar in turul 2 s-a ajuns pana a se falsifica voturile in tipografia unde securitatea era prezenta, oamenii lor mergeau din casa in casa sa ameninte lumea iar influenta exista asupra cetatenilor simpli care erau infricosati,fostul secretar era unul din coordonatori si el cu state vechi de informator la securitate Aceasta mafie existenta in Comuna Sinmihaiu Roman nu va disparea atata vreme cat mafia cladita de soldatii lui Magureanu nu v-a fi sparta.Pacat de aceasta frumoasa comuna periurbana care a ajuns pe mana unor incapabili si profitori, care au situat Sinmihaiu pe ultimele locuri din judet .

  2. in Utvin este mai rau. viorel bara castiga alegerile cu pocaitii, sunf f multi, dar acum ii tremura c… ca intra la puscarie.

  3. Stau in Sanmihaiu Roman din 2007 si pot sa va spun ca nu s-a facut pana acum mai nimic, inainte de alegeri vine cu cateva camioane de piatra pe drumuri si cam atat. Daca stiam ca asa va fi sigur alegeam un alt loc in care sa-mi contruiesc o casa pe pamant.

  4. Mergeti in Zona Manastire la Sag, zona cu potential turistic si foarte vizitata.

    In timp ce primarul se lauda in presa ca 100% e asfaltat satul, dar „uita” ca si zona aceasta apartine de Sag, iar 10 ani de platit impozit nu au adus nici 10 lei inapoi in zona. Si are 3 mandate deja.

    Nu merge nici un ziar acolo, iar cei care merg in Sag, stau pe scaun la primarie si asculta ce le spune primarul. Nimeni nu publica adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *