Vijeliile și grindina au făcut ravagii în mare parte din țară. Este cod portocaliu de inundații în șapte județe. Video

grindina 4

15 județe s-au aflat, total sau parțial, sub cod portocaliu de ploi și vijelii. Acolo vântul a suflat cu până la 70 de kilometri pe oră, a plouat torențial și a căzut grindină.  A plouat torențial în cursul nopții după ce aseară vântul a bătut cu putere și a rupt copaci.

CITEȘTE ȘI: Tradiții și obiceiuri de Sfinții Constantin și Elena. Ce să faci pe 21 mai 2020 ca să ai noroc şi sănătate tot anul

Meteorologii spun că astfel de fenomene extreme vor fi mai rare pe parcursul zilei. Temperaturile sunt sub cele normale perioadei, iar până la ora 23.00 este în vigoare o informare de vreme rea.

Dezastru la Copăceni ! 😭😭

Publicată de Ani Corban pe Miercuri, 20 mai 2020

Județul Argeș a fost unul dintre cele mai afectate de fenomenele meteo extreme, în județul Gorj, cele mai mari probleme le-a făcut ploaia torențială. În Târgu Jiu, mai multe străzi au fost inundate de apa care a ajuns în unele locuri la 30 de centimetri înălțime. La Câmpina, în județul Prahova, ploaia torențială a fost anunțată de fulgere care au luminat cerul. Grindină a căzut și în județul Vâlcea. În câteva zeci de minute, un strat de gheață a acoperit curțile și grădinile.

Astăzi, vremea va deveni rece pentru această dată în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce nu vor mai trece de 23 de grade în regiunile vestice.

Vor mai fi averse, tunete și fulgere la munte, în sud, sud-est și în centru, însă în restul teritoriului, norii vor fi trecători și doar izolat va ploua slab.

Vântul va mai avea intensificări în timpul ploilor, dar se va face simțit și în regiunile vestice.

Noaptea, în zona montană înaltă vor fi precipitații mixte.

Cod portocaliu de inundații în șapte județe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râuri din şapte judeţe, începând de miercuri seara.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, precizează INHGA.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *