VIDEO! Vezi cum a fost capturat la Lugoj ucigaşul celor două tinere din Spania

Sergio Morate, cel care a ucis două femei săptămâna trecută în Cuenca, Spania, îngrozind o întreagă comunitate prin fapta sa, a fost prins la Lugoj, când ieșea din garsoniera unui prieten, Isban, pe care îl cunoștea de pe vremea când a petrecut un an în închisoarea din Cuenca pentru răpirea şi lovirea unei alte foste iubite.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a dispărut joia trecută, în acelaşi timp când trupurile fostei iubite Marina Okarynska, de 26 de ani, şi a prietenei sale Laura del Hoyo, de 24 de ani, au fost descoperite într-o piscină din satul Palomera, unde familia lui Morate deţinea o casă.

Pe numele acestuia a fost emis imediat un mandat de arestare european, iar oamenii au reușit să-l intercepteze pentru prima dată în Franța, după ce a trecut granița la Portbou, provincia Girona, atunci când, conform surselor apropiate investigatorilor, Sergio Morate și-a deschis telefonul.

Potrivit aceloraşi surse, itinerariul lui Morate ar fi fost Soria, Aragon și Catalonia, deplasându-se spre punctul de trecere a graniţei cu Franţa, totul indicând că bărbatul dorea să ajungă în România, la prietenul său din Lugoj.

Autorităţile spaniole au alertat Poliţia Română cu privire la faptul că Sergio Morate intenţionează să intre pe teritoriul României într-o maşină verde, marca Seat Ibiza, şi au solicitat oamenilor legii să-l aresteze.

La data de 13 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, l-au depistat, pe raza municipiului Lugoj, iar mai multe efective de jandarmi au descins în garsoniera unde acesta se odihnea, într-un centru comercial de pe strada N. Bălcescu.

În comunicatul Poliției Române se arată că autovehiculul pe care cetăţeanul spaniol l-ar fi utilizat pe teritoriul României a fost indisponibilizat.

În raportul autopsiei efectuate asupra celor două victime, se arată că cele două femei au suferit o moarte violentă, unda dintre femei a murit prin asfixiere, posibil strangulare, corpurile lor fiind arse de varul nestins.

Faptul că Sergio Morate a folosit var nestins pentru a face dispărute cadavrele celor două femei şi că acesta ar fi spus cunoscuţilor că vrea să meargă într-o ţară care nu ar avea trata de extrădare cu Spania indică faptul că bărbatul a premeditat crimele.

Familia lui Morate, care a colaborat cu poliţiştii spanioli pe întreaga durată a investigaţiei, a condamnat public actul criminal al bărbatului: „sperăm să fi închis pe o perioadă nedeterminată, astfel încât mintea ta tulburată să se vindece şi să fi conştient de ceea ce ai făcut. Nu doar ai ucis două fete, ci şi propria ta familie prin aceste fapte”.

În momentul de față autoritățile române colaborează cu cele spaniole pentru întocmirea actelor de extrădare ale lui Sergio Morate.

Totodată, poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, faţă de bărbatul, de 27 ani, la domiciliul căruia urmăritul a fost prins.
Pentru depistarea lui Sergio Morate, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, Secţiei 7 Rurale Lugoj şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.