VIDEO! Un tren a circulat cu 160 km/h, în vestul țării! Cum se vede

alstom

CFR Infrastructură a efectuat între Curtici și Arad un test de probă cu o locomotivă dotată cu echipament computerizat, în vederea verificării modului de funcţionare a noilor instalaţii de centralizare electronică şi de dirijare a traficului feroviar, prin sistemul ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R, informează HotNews.ro.

Testul a fost făcut împreună cu Alstom, cu o locomotivă a companiei austriece OBB, la viteza de 160 km/h. Tronsonul Curtici-Arad se află pe Coridorul IV pan-european unde lucrările de reabilitare au acumulat ani întregi de întârziere.

ERTMS este sistemul tehnic european de management al traficului și control a vitezei trenului

Testul de probă a fost efectuat în prezenţa unei delegaţii comune CFR SA-Alstom, condusă de Ion Gavrilă, director general al CFR SA şi a avut drept scop verificarea modului de funcţionare a celui mai modern sistem european de semnalizare feroviară, ERTMS/ETCS nivel 2/GSM-R, în vederea demarării procedurilor de recepţie la terminarea lucrărilor de implementare a sistemului pe tronsonul Frontieră-Curtici-Arad-Km 614, spun cei de la CFR.

Proiectul de modernizare a tronsonului Frontieră – Curtici – Arad – km 614 pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h a fost realizat de Asocierea ALSTOM -SWIETELSKY – ASTALDI –EUROCONSTRUCT – DAFORA şi a cuprins lucrări de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare, lucrări de instalații electrificare, semnalizări și telecomunicații, inclusiv GSM-R și construirea unui centru de management al traficului, precum și construcții civile.

Valoarea contractului pentru acest tronson a fost de 1.08 miliarde lei (cca. 231 milioane euro).

Coridorul IV Pan-European are 2.000 km și cuprinde traseul Nurnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Sighișoara – Brașov – București – Constanța, scrie newsar.ro.

Foto: globalrailwayreview.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “VIDEO! Un tren a circulat cu 160 km/h, în vestul țării! Cum se vede

  1. Rusine pentru Romania…. in timp ce alte tari pot fi strabatute de-a latul cu viteze intre 250 si 500 km/h, noi avem o bucatica ce poate fi parcursa in 10 min cu doar 160km/h si un director general cu atitudine si vocabular de boschetar, om ce nu are nici o legatura cu ceea ce inseamna transport, management, tehnica de transport etc…, dar care este cu siguranta vazut bine de vreum partid sau altul catre care sifoneaza banii CFR si in timp ce moare cel mai eficient, sigur, potential rapid si ecologic mijloc de transport, iar oamenii mor pe soselele supraglomerate de autovehicole mici si tiruri. Traiasca Romania……

    1. Așa e și în plus, vezi ce fețe importante au de zici că tocmai au inventat apa caldă și mersul pe jos sau de parcă ar participa la prima amartizare. Ca să nu mai vorbim că reabilitarea lui pește a costat 1 miliard pentru cei vreo 20 de km dintre Arad și Curtici. Mă întreb cît va costa reabilitarea și modernizarea întregii rețele de căi ferate din România. Vom afla cu acea ocazie că, pe lîngă cele mai scumpe autostrăzi din lume, avem și cele mai scumpe căi ferate din lume. Cu mult mai scumpe decît cele pe care în alte părți se circulă cu 500 de km/oră ! Jalnic !

  2. ziaristii de doi bani, chiar nu puteati arata o fotografie cu „locomotiva OBB” pe traseu sau in gara ARAD? e mai comod sa cauti o fotografie pe net, decat sa informati corect si la obiect! vai de capul vostru si de ‘scoala’ care va produce!!!

  3. Tren,înseamnă un grup de vagoane legate între ele remorcate de un mijloc de tractiune (locomotiva),nicidecum o locomotiva izolată…Oricum la câți ,,călători „sunt prezenți,voi puteți să-i spuneți tren!! Încercați să-i puneti si vagoane să vedeți dacă mai menține viteza si timpii de mers.

  4. intradevar profesionalismul ziaristilor lasa de dorit…ma untreb cine ii plateste ?? pe obiectul de tractiune scrie SNCF adica Societe National de Chemin de FER (a francezilor) si ei spun ca testele au fost efectuate cu o locomotiva ÖBB ( calea ferata din Austria)… domnilor inainte de a informa eu zic sa va informati voi altfel nu ve-ti fi credibili !

Lasă un răspuns