Video: Un șofer de taxi a împiedicat un masacru. A închis teroristul în mașină, iar acesta a murit imediat într-o explozie

terorist 1

Prezența de spirit a unui șofer de taxi a dejucat un masacru plănuit de teroriști în Liverpool, la ceremoniile de Ziua Armistițiului, ce marchează în Regat sfârșitul primul Război Mondial.

CITEȘTE ȘI: Un şofer de TIR care aştepta în coloană la frontieră a depistat că are migranţi ascunşi în remorcă

Taximetristul a intuit că e ceva în neregulă cu clientul său și a sărit brusc din mașină, blocând ușile. Chiar în secunda următoare, mașina a sărit în aer, iar atentatorul a murit în deflagrație.

Este vorba despre un emigrant din Siria, în vârstă de 32 de ani. Poliția antitero a arestat deja mai mulți posibili complici. Luni seară, autoritățile din Regat au ridicat nivelul de alertă teroristă la “sever”, al doilea că gravitate, după “critic”

“Deşi motivaţia nu a fost stabilită deocamdată, date fiind toate circumstanţele se consideră că a fost vorba de un incident terorist, iar poliţia antitero îşi continuă investigaţia”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Russ Jackson, responsabil al poliţiei antitero din regiune.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager, care a murit în explozie. Poliţia a mai transmis că are informaţii despre identitatea pasagerului, dar nu o poate dezvălui deocamdată.

Şoferul de taxi David Perry a intrat la idei când pasagerul care i se urcase în maşina i-a cerut să-l ducă la “ceremoniile cu maci”, un simbol purtat la rever de britanici în această perioadă din an, în amintirea eroilor din primul război mondial.

N-au putut însă ajunge acolo pentru că drumurile erau blocate pentru paradă. După ezitări, clientul s-a răzgândit şi i-a cerut să-l lase la spitalul pentru femei, cea mai mare maternitate din Europa.

Deja bănuitor, şoferul a observat ceva neobişnuit şi la îmbrăcămintea pasagerului. A sărit brusc din maşină şi l-a încuiat înăuntru pe pasagerul suspect. Maşina a explodat imediat, la ora locală 10:59, chiar înainte să înceapă cele două minute de reculegere. Erau în parcarea maternităţii, la nici un kilometru de catedrală Anglicană, unde aveau loc ceremoniile. Din fericire, în acel moment nu s-a întâmplat să iasă din spital părinţi cu bebeluşi în braţe.

Suspectul a murit în explozie. Taximetristul a scăpat doar cu câteva răni uşoare, chiar dacă nu apucase să se depărteze prea mult de vehicul.

Forţele speciale însoţite de genişti au evacuat mai multe clădiri şi au făcut raiduri la mai multe adrese din Liverpool. Patru tineri, presupuşi complici, au fost arestaţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns