Video! Trei copii, printre care un bebeluş de doar 21 de zile, morţi în urma alunecărilor masive de teren de pe insula italiană Ischia

Video! Trei copii, printre care un bebeluş de doar 21 de zile, morţi în urma alunecărilor masive de teren de pe insula italiană Ischia

Stare de urgenţă la Ischia, insula devastată duminică,de un val imens de noroi. Un prim ajutor vine din partea Guvernului care va aloca o sumă în valoare de două milioane de euro, anunţă premierul Giorgia Meloni.

Sute de salvatori au ajutat fără ezitare la căutarea persoanelor dispărute, în speranţa că le vor găsi în viaţă. Bilanţul a ajuns, din păcate, la şapte morţi, iar cinci oameni sunt în continuare de negăsit. Pentru a fi evitat un alt dezastru, peste două sute de persoane au fost evacuate din casele afectate de alunecarea de teren, conform observatornews.ro.

În 24 de ore, insula Ischia a ajuns de nerecunoscut. Pe kilometri întregi se întinde un amalgam sinistru de mâl, copaci rupţi de viitură, maşini smulse din loc de puhoaie, bucăţi de ziduri şi acoperişuri sfâşiate de puhoaie. Localnicii îşi revin greu după spaima prin care au trecut şi încearcă să înlăture urmele dezastrului.

Catastrofa naturală provocată de ploaia torenţială a îngenuncheat întreaga comunitate – câteva mii de suflete de pe insula Ischia, un paradis turistic în timpul verii. Cea mai afectată zonă a fost Casamicciola, o comună din nordul micii bucăţi de uscat. Lacrimile locanicilor curg şi pentru vecinii dispăruţi în timpul potopului. Operaţiunile de salvare nu s-au oprit de ieri. Dispăruţii sunt căutaţi şi pe uscat şi pe mare, unde este posibil să îi fi aruncat torenţii.

Mai multe echipaje ale Gărzii de Coastă au început căutările în apa ce înconjoară insula Ischia în speranţa găsirii pesoanelor dispărute. Printre cele şapte victime care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de pe insulă se află şi un bebeluş de numai 21 de zile, dar şi alţi doi copii cu vârste de şase şi 11 ani.

Foto: Sky News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *