VIDEO! Remiză meritată în mlaștina de la Ploiești >> Petrolul – Poli 1-1

Ultima etapă a turului Ligii I a însemnat pentru prim-divizionara timișoreană ACS Poli o reîntâlnire cu Petrolul, formație pe care o eliminase, nu cu multă vreme în urmă, din Cupa Ligii Adeplast și cu care se va revedea iarăși, pe 27 octombrie, pe „Dan Păltinișanu“, în optimile Cupei României.

De această dată, partida contând pentru runda cu numărul 13 a campionatului s-a disputat la Ploiești, pe o arenă „Ilie Oană“ al cărei gazon aducea mai mult cu mlaștinile de la Călugăreni decât cu un teren de fotbal.

Ce-i drept, alb-negrilor, acesta fiind echipamentul în care a evoluat Poli aseară, nu le-a prea dat inima ghes spre jocul de construcție, singura șansă de gol înscrisă în dreptul elevilor lui Florin Marin survenind în min.23, când șutul de la 15 metri al lui Bărbuț, excelent găsit de către Goga, a ocolit poarta găzarilor.

În rest, primul mitan a reprezentat în întregime un asalt aproape continuu la poarta lui Kirschstein, fără sorți de izbândă, însă, în fața unei defensive care s-a apărat cu exactitate.

Mai mult decât atât, la zece minute de la reluare, o torpilă trimisă de Llorente de la 25 m a lovit transversala porții lui Pecanha. Avea să fie doar un avertisment al spaniolului care, în min. 69, a expediat balonul de la 18 m în plasa porții adverse, deschizând scorul: 1-0 pentru Poli, spre încântarea, printre alții, a unui spectator de lux din tribună, fostul antrenor al bănățenilor, Dan Alexa .

Egalarea a survenit însă foarte repede, Velasco, un alt spaniol, înscriind cu un şut din 6 metri: 1-1.

Plină de ritm, repriza secundă a avut de toate, penalty-uri solicitate de o parte și de alta, ratări, dar și un posibil gol polist, nevalidat de centralul Alexandru Tudor: Elek a trimis din 8 metri, Pecanha respingând, după toate aparențele, de după linia porții!

Poli încheie așadar turul de campionat cu o remiză, un 1-1 pe deplin meritat, pregătindu-se de-acum pentru dificila dispută din Cupa Ligii, din 15 octombrie, împotriva Stelei.
Petrolul: Pecanha – Bucșă, Benga, Genev, Beța – Ropotan, L. Marinescu (cpt.) – Nepomuceno (61′ Velasco), Lemnaru (73′ Miliceanu), Zoubir – Tamuz. Antrenor: Eusebiu Tudor.
Poli: Kirschstein – Melinte (61′ Belu), Cînu, Scutaru, D. Popescu – Artean (87′ Curtean) – Bărbuț (81 Ov. Popescu), Llorente, Sarmov, Goga – Elek. Antrenor: Florin Marin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “VIDEO! Remiză meritată în mlaștina de la Ploiești >> Petrolul – Poli 1-1

  1. L-am ascultat aseara pe Porumboiu care a spus ca goul a fost valabil ,dar nu putea fi vazut de arbitru ,dar 11 metri nu a fost la Elek . Craciunescu a spus ca ca 11 metri a fost la Elek . De unde se vede ca Porumboiu nu-l inghite pe Stanciu ca dealfel si de comentatorii din studiou sau a meciului . Bine ca le merge fcsb ,licenta lui R atoi si Voluntarii ,ca de Timisoara trebuie sa ne ingrijim noi ,nu vasluienii.

Lasă un răspuns