Video: „Omul Păianjen” și trei „ucenici” ai săi s-au cățărat fără echipament pe un turn din Franța, ca protest la certificatul Covid

omul paianjen

Francezul Alain Robert, cunoscut drept „Omul Păianjen”, s-a cățărat din nou pe un turn din Paris și a fost arestat de polițiști pentru „punerea în pericol a vieții altora”, relatează Euronews. El spune că gestul său este unul de protest față de certificatul Covid.

Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat după o oră de escaladat. Ca deobicei, Robert s-a urcat pe clădire fără echipament și fără să-și ia măsuri de protecție, însă de această dată a fost acompaniat și de alte trei persoane – trei tineri de 21, 28 și 33 de ani. Cei trei spun că a fost „o onoare” să se alăture „legendei ”Robert în încercarea de a escalada turnul.

A fost a 11-a încercare a lui Alain Robert a se cățăra pe Total Coupole, un turn de 187 de metri înălțime.

Mă cațăr ca formă de protest împotriva certificatului de sănătate, care enervează pe toată lumea. E un atac la libertățile fundamentale. Acest certificat este o rușine”, a spus Robert.

Alain Robert a devenit faimos după ce s-a cățărat „cu mâinile goale” pe sute de zgârie-nori și monumente urbane, fără asigurare sau permisiune.

Certificatul Covid, documentul care atestă că persoana care îl deține este vaccinată, testată negativ sau s-a recuperat după boală este obligatoriu pentru a putea avea acces în baruri, restaurante, muzee și alte spații culturale, dar și în mijloacele de transport public pe distanțe lungi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Video: „Omul Păianjen” și trei „ucenici” ai săi s-au cățărat fără echipament pe un turn din Franța, ca protest la certificatul Covid

  1. Idioti.
    Mor multi nevinovati pt astia care sunt impotriva a orice.
    Nu vrei vaccin si nu respecti masurile sanitare, in caz ca te imbolnavesti te tratezi acasa.
    Cu sport si ceai …de musetel.
    Poate ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *