VIDEO – Ludovic Orban intervine în scandalul din Timișoara: Carantinarea simplă fără alte măsuri nu a generat întotdeauna cele mai bune efecte

ludovic orban 5

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, cu privire la tensiunile din partid legate de carantinarea Timișoarei, că o simplă carantină nu rezolvă neapărat problemele, conform stiripesurse.ro.

Nemulțumirea față de carantinarea Timișoarei ia amploare, după ce Raed Arafat a prelungit măsura anulată de CJSU în weekend. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, a declarat, luni, că ordinul şefului DSU, Raed Arafat, de a prelungi carantinarea zonală a Timişoarei, a fost unul „abuziv” şi se analizează posibilitatea atacării lui în instanţă.

Întrebat de către cine ar trebui luata decizia de carantinare, Orban a răspuns:

„Exact așa cum am prevăzut în reglementări. Fie la nivelul CJSU, fie la nivelul CNSU sau prin ordin al comandatului acțiunii ceea ce s-a și întâmplat. În urma unei decizii în care nu s-a întrunit majoritatea calificată de doua treimi la CJSU Timiș pentru prelungirea stării de alertă, comandantul acțiunii, Raed Arafat, a decis prelungirea cu trei zile.
În ceea ce privește carantina, ea nu se instituie într-o localitate numai pentru a reduce intrările și ieșirile din localitatea respectiva. Carantina se introduce și pentru a permite adoptarea în zona carantinată a unor măsuri suplimentare de protecție sanitară astfel încât să reduci rata de infectare, răspândirea virusului. Carantinarea simplă fără niște măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna cele mai bune efecte. Acolo unde au fost luate măsuri bine țintite, pe baza analizei factorilor care au determinat creșterea numărului de infectări, de la restaurante sau de la mall-uri, ori de la școli, s-au luat măsuri, puteți urmări evoluția localităților carantinate”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “VIDEO – Ludovic Orban intervine în scandalul din Timișoara: Carantinarea simplă fără alte măsuri nu a generat întotdeauna cele mai bune efecte

  1. Imi doresc din nou sa vina alegerile si sa putem vota pe membri guvernului care sprijina economia nu sa o inchida si sa faca in asa fel ca si sanatateaa oamenilor sa fie pe acelas loc .La alegeri vorbe dupa alegeri ,nu se poate , defapt cei care raspund NU raspund,ci fac cum cred ca e mai bine . 

  2. Pe linga’ Carantina simpla” exista si cea  compusa, adica ‘ Carantina cu carabina”,solutie de rezerva! Cam asta vrea sa zica ,dlui.

Lasă un răspuns