Peste o mie de liceeni din Timiș au participat la prima probă a simulării pentru Bacalaureat. Nu au fost înregistrate tentative de fraudare

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de Bacalaureat se încheie pe 25 iulie

Astăzi, a avut loc prima probă, la limba și literatura română, din cadrul simulării pentru Bacalaureat. În județul Timiș, contextul epidemiologic a determinat o participare redusă a elevilor din clasele a XII-a și a XIII-a la acest tip de evaluare facultativă. Pentru liceenii claselor terminale din Timișoara, Giroc și Lovrin simularea a fost decalată pentru intervalul 12-16 aprilie, prin urmare doar 17 centre, stabilite în acest scop, din județ (din cele 55 planificate inițial) au rămas funcționale, respectiv în Lugoj, Sânnicolau-Mare, Peciu, Gătaia, Făget, Recaș, Buziaș, Periam, Deta, Jimbolia, Ciacova, Dudeștii Vechi și Nădrag.

CITEȘTE ȘI: VIDEO – Ludovic Orban intervine în scandalul din Timișoara: Carantinarea simplă fără alte măsuri nu a generat întotdeauna cele mai bune efecte

Din cei 1.499 de elevi înscriși, au fost prezenți în săli 1.074. Cei mai slabi reprezentați au fost elevii din clasele a XIII-a, doar cinci dintre cei 245 înscriși participând la proba de limba și literatura română. În ceea ce-i privește pe liceenii de a XII-a, din 1.254 de elevi înscriși, au absentat 185. Per total, a fost înregistrată o prezență de 71,64 la sută. Subiectele probei la limba și literatura română au fost formulate pentru profilul real și cel umanist și au vizat preponderent modul de construcție, de argumentare și de elaborare, pe o temă dată, ale participanților.

Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean Timiș, nu au fost semnalate probleme privind organizarea, fiind asigurate toate condițiile legate de asigurarea materialelor necesare și a echipamentelor, de securitate și de protecție sanitară. De asemenea, nu au fost înregistrate cazuri de fraudă din partea participanților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns