VIDEO – Lenard Berei, fost luptător pe Bega, a devenit vicecampion european!

Lenard Berei

Luptătorul Lenard Berei a devenit, aseară, vicecampion european U23 la categoria 130 de kilograme, stilul greco-romane, în cadrul competiţiei ce se desfăşoară în aceste zile la Novi Sad (Serbia).

El a fost învins în finală cu 5-0 de georgianul Zviadi Pataridze.

În primul meci l-a bătut pe favoritul gazdelor, Boban Jivanovici. După ce a fost condus cu 7-1, Berei a revenit spectaculos şi s-a impus cu 13-7 prin descalificare în faţa unui adversar obişnuit cu podiumuri importante la juniori şi la cadeţi.

Apoi a trecut cu 4-3 de rusul Oleg Agakhanov, având din nou un moment bun – revenire de la 0-3. Zviadi Pataridze, georgianul care l-a învins în finală, este multiplu campion mondial şi european la cadeţi şi la juniori, medaliat deja şi la seniori, o adevărată forţă a naturii.

Puţini ştiu că Lenard Berei a fost legitimat în anii 2015 şi 2016 la clubul Heracle Timişoara, unde s-a aflat sub îndrumarea antrenorilor Sebastian Gavrilă şi Carol Both.

În perioada petrecută pe Bega, talentatul sportiv din Satu Mare a fost medaliat cu bronz la europeanul de juniori, obţinerea titlurilor de campion naţional reprezentând încă de atunci o formalitate pentru el.

Totodată, Berei a contribuit la argintul cucerit de Heracle în Super-Liga de seniori, ediţia din 2015, când a făcut echipă cu Alin Alexuc, Nicu Ojog, Alex Anechitei, Mădălin Bulgăr, Ilie Cojocari, Victor Delinski şi Ionuţ Nechita.

În 2017 a plecat la Steaua Bucureşti, unde se află şi în prezent.

„Lenard Berei este un mare luptător! Are o inimă mare, dacă ar avea toţi inima lui ar fi campioni mondiali! Din păcate, pe el nu îl ajută mult fizicul, măsoară doar 1,80 metri, ar fi perfect dacă ar avea şi înălţime. În categoria în care este încadrat, 130 de kilograme, sunt luptători de doi metri. Este a patra medalie internaţională pe care o obţine”, ne-a declarat Sebastian Gavrilă, directorul CSŞ 1 Timişoara.

Sursa foto: http://www.gazetanord-vest.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *