Video: Inundații de proporții în Italia și Franța. Apa care a năvălit în orașe a acoperit cu totul drumurile și a luat pe sus mașinile

O mare parte din Europa este marți sub alerte meteo de vânt și furtuni: nordul și sudul Franței, întreaga peninsulă italiană și coasta Adriatică a peninsulei Balcanice. Este cod roșu în nordul Italiei, în Piemont și Lombardia, după ce luni, în regiunea vecină Liguria, a căzut o cantitate excepțională de ploaie. Râurile umflate au depășit malurile și au provocat inundații și alunecări de teren.

Imaginile filmate de localnici arată cum torentele au luat în stăpânire drumurile și podurile, au luat la vale mașini și scutere, ba chiar au târât și un autobuz.  Apa a luat pe sus mașini și a inundat casele în zone din sudul și sud-estul Franței. Într-o singură zi a plouat cât pentru câteva luni.

Râurile au ieșit din matcă și s-au revărsat pe străzi. Circulația a devenit imposibilă, iar un exemplu este traficul dintre Marsilia și alte orașe, întrerupt după ce torenții au acoperit șoselele.  Nici circulația feroviară nu a fost scutită de probleme, după ce apele au distrus terasamentul. Pompierii au avut peste 1.500 de intervenții, fie ca să salveze oamenii rămași în mașini, fie pe cei care nu-și mai puteau părăsi locuințele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns