Video: Conul vulcanului din La Palma s-a prăbușit, râul de lavă s-a lărgit și înaintează spre ocean

Un râu de lavă roșie care țâșnea din vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma s-a lărgit, după ce partea de nord a craterului s-a prăbușit, provocând explozii spectaculoase.

Conul vulcanului de pe insula spaniolă La Palma s-a prăbuşit parţial, iar fluxul de lavă spre ocean s-a intensificat, a informat televiziunea publică spaniolă RTVE.
Vezi video AICI

Lava, care are o temperatură de peste 1.000 de grade Celsius, curge pe acelaşi canal ca înainte, ceea ce înseamnă că nu mai sunt necesare alte evacuări, a declarat Angel Victor Torres, șeful guvernului regional din Insulele Canare, citat de CNN.

De la începutul erupţiei, lava a distrus peste o mie de clădiri şi a provocat daune uriaşe agriculturii şi infrastructurii insulei. Peste 5.500 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele. Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat un program pentru acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 206 milioane euro.

Vulcanul Cumbre Vieja din sudul insulei La Palma, care este mai puţin cunoscută turiştilor comparativ cu celelalte Insule Canare de pe coasta de vest a Africii, precum Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura şi Lanzarote, a erupt pe 19 septembrie, pentru prima dată în 50 de ani.

Vulcanologii nu au putut estima cât timp va rămâne activ Cumbre Vieja.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns