Video. A venit iarna în vestul țării! Ninge viscolit la Straja, iar județele Caraș-Severin și Hunedoara sunt sub o avertizare nowcasting

Cod galben de ceață și ghețuș, sâmbătă dimineața, în Caraș-Severin

A venit iarna în vestul țării! Ninge viscolit la Straja, iar județele Caraș-Severin și Hunedoara sunt sub o avertizare nowcasting. Meteorologii au emis, vineri după-amiază, un Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol, ce vizează zonele înalte din judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, în următoarele ore.

CITEȘTE ȘI: E haos total! O mare primărie din Timiş, lăsată cu organigrama în aer

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în zona de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara – la altitudini de 1.800 de metri – se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze de peste 110 – 120 km/h, şi temporar ninsoare viscolită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

CITEȘTE ȘI: The Times: România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală – 70%

Vă reamintim că ANM a emis, în cursul dimineții de vineri, o avertizare pentru intervalul 26 noiembrie, ora 10 – 27 noiembrie, ora 08, potrivit căreia vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h.

În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și va ninge.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns