Victorie pentru bicicliști: liber pe strada Mărășești

strada marasesti

Discuțiile pe tema interzicerii circulației oricăror mijloace de locomoție în ceea ce primarul Nicolae Robu a denumit „zona de promenadă” a Timișoarei au avut, totuși, ecou. Edilul-șef a anunțat, marţi, câteva amenajări speciale pe strada Mărășești, dar și pe alte artere din zona centrală.

„Am fost pe strada Mărășești și avem o formulă care cred că va fi foarte apreciată. Se lucrează la proiect, iar în weekend vom trece la amenajări. Astfel, cum se intră pe Mărășești până la intersecția cu Gheorghe Lazăr nu există pe partea stângă nici o terasă, nici o poartă care să implice fluxuri de cetățeni.

Vom muta băncile și jardiniere lângă zid. De la zidul din dreapta, cum mergem de la Piața Victoriei spre parcul Botanic, până la aproximativ o treime din lățime va fi un spațiu rezervat pentru terase, după care vom avea o porțiune pentru pietoni de circa doi metri. Va urma o linie de demarcație, în vecinătatea rigolei, iar de acolo și până la băncile și jardinierele de lângă ziduri va exista un spațiu de circa trei metri lățime dedicat rolelor, bicicletelor, trotinetelor și tot ce se vrea.

Va fi o fâșie pe care se poate mișca lumea pe ambele sensuri, de la strada Victor Vlad Delamarina până la Gheorghe Lazăr”, a explicat primarul Robu.

Amenajările noi nu se opresc aici, pentru că de la intersecția străzilor Mărășești și Gheorghe Lazăr va porni un nou ansamblu de piste pentru biciclete și alte vehicule asemănătoare. În principiu, locurile de parcare de lângă Spitalul Militar, aflate pe strada Sfântul Ioan, vor fi desființate, iar în locul lor vor fi amenajate, pe acea parte de arteră, piste pentru biciclete, în continuarea celor care vin de pe Mărășești. Pe Sfântul Ioan vor fi, de asemenea, piste, iar cea care se oprește acum la liniile de tramvai va merge în continuare pe lângă bordură.

Va fi pistă și pe cealaltă parte a străzii, pe lângă Parcul Botanic până spre strada Paris, dar pe trotuar. Pe strada Victor Vlad Delamarina vor fi piste paralele, care le vor continua pe cele de pe Mărășești și vor traversa strada Sfântul Ioan, pentru a se continua pe străduța dintre Clinica de Oftalmologie și parcarea CJT până pe Paris.

Nicolae Robu estimează că toate aceste amenajări se vor finaliza cel mai târziu săptămâna viitoare și a promis instalarea mai multor rasteluri pentru biciclete, primele urmând să-și facă apariția în zonele străzii Mărășești și a Pieței Libertății.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns