Victorie cu orice preţ! Meciul ACS Poli – ACS Sepsi se joacă astăzi, la Timișoara

Leo Grozavu

ACS Poli Timişoara joacă astăzi, pe stadionul „Dan Păltinişanu”, o partidă importantă din faza play-out a Ligii I la fotbal. Alb-violeţii primesc de la ora 20,45 vizita nou-promovatei ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, formaţie aflată pe penultima poziţie a clasamentului. Băieţii lui Leo Grozavu nu-şi permit un nou pas greşit, riscând să fie depăşiţi de trupa covăsneană.

Esteban Ciaccheri şi Alexandru Ţigănaşu nu vor fi apţi pentru duelul din această seară. Un alt jucător cu probleme medicale este Cristian Melinte.

„Ştim cu toţii că ne aşteaptă o partidă importantă, poate cea mai importantă din ultima perioadă. Nu decisivă, dar este una care poate avea implicaţii serioase în desfăşurarea ulterioară a acestui play-out. În acest început de sezon, Sepsi a arătat ca o echipă puternică, a făcut multe transferuri, este bine organizată, agresivă.

Se vede că a reuşit să parcurgă împreună perioada de pregătire fiindcă majoritatea jucătorilor se află la acelaşi nivel de pregătire. Au reuşit să creeze nişte relaţii de joc, ştim la ce să ne aşteptăm. Am lucrat cu Hadnagy şi Fulop, sunt fotbalişti ofensivi. Hadnagy, deşi au trecut anii, marchează de fiecare dată când are această şansă. Este un jucător de execuţie, ştim la ce să ne aşteptăm de la el. Dacă joacă, va trebui să-i acordăm o atenţie deosebită. Fulop, la fel, este ofensiv, are execuţii bune, bate bine loviturile libere. În trecut, ei au marcat contra Timişoarei.

În ceea ce ne priveşte, cred că atitudinea pe care o vom avea la joc va fi determinantă pentru rezultatul final. Ne-am pregătit normal, ţinând cont şi de vreme, dar toată lumea a avut aceleaşi probleme, a fost o perioadă din nou cu zăpadă, cu terenuri greu de întreţinut. Ne-am adaptat condiţiilor, am făcut mai mult pe sintetic. Sigur, nu a fost plăcut, fiindcă după câteva antrenamente jucătorii deja au invocat dureri.

A trebuit să reducem din volum şi din intensitate pentru a fi într-o stare bună la ora jocului. Dar asta nu este o scuză, toată lumea se pregăteşte la fel, ştim cu toţii care sunt problemele. Este greu de spus dacă ne-a priit această pauză competiţională, vom vedea la ora meciului. Raţ a câştigat mult, de la zi la zi, în prospeţime şi în pregătire. Împreună cu el vom decide dacă este oportună sau nu introducerea sa pe teren din primul minut. Melinte acuză dureri de mai mult timp, să vedem cum se va simţi luni. Doar Ciaccheri şi Ţigănaşu vor absenta sigur. Indiferent ce se întâmplă, avem destui jucători care să-i înlocuiască pe cei absenţi”, a declarat tehnicianul polist Leo Grozavu.

Denis Haruţ s-a întors de la reprezentativa sub 19 ani a României, care a ratat în finalul partidei cu Ucraina calificarea la Campionatul European.

„A fost un moment greu pentru mine şi pentru colegi. Am fost foarte afectaţi şi eu, şi colegii mei, deoarece am pus foarte mult suflet. Dar acesta este fotbalul, astăzi eşti cel mai bun, mâine eşti cel mai slab… Trebuie să ridicăm capul şi să facem performanţe la echipele de club. M-a ajutat că am jucat la seniori, am venit cu mai multă experienţă la naţională.

Când am jucat la juniori m-am simţit altfel. Acum sunt mai bine pregătit şi ştiu ce am de făcut în anumite situaţii. Meciul cu Sepsi este dificil, pe care trebuie să-l tratăm cu multă seriozitate şi să-l câştigăm. Sepsi nu are nimic de pierdut, este o diferenţă de două puncte faţă de noi. Trebuie să jucăm bine, iar la final să fim noi cei care înving”, a afirmat Haruţ.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *