Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, iese la atac

Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, iese la atac

Muzeul de Artă Timișoara a organizat, miercuri, o conferință de presă în cadrul căreia directorul Victor Neumann și-a spus punctul de vedere cu privire la evaluarea în urma căreia a fost notat cu 6,04, iar comisia de evaluare a recomandat încheierea contractului de management.

Neumann a declarat că a contestat atât formarea comisiei și procedura de evaluare, cât și nota propriu-zisă, directorul afirmând că speră ca instanța să anuleze recomandarea, precizând: „Era foarte important să avem un punct de vedere și din partea Muzeului, nu doar din partea unei comisii. În cazul în care există semne de întrebare sau suspiciuni asupra managerului, respectiv a mea, atunci e de dorit să punem întrebări nu doar celor care ne suspectează de una sau alta. Este necesar să discutăm și cu cel care este criticat, acuzat. Asta pentru o anumită notă de obiectivitate”.

„Cum se explică faptul că am primit nota 6,04 la evaluarea managementului? Sigur că mă mir și eu, ca și oricine care cât de cât cunoaște muzeul nostru. Pentru că evaluarea este necesar să fie făcută de specialiști, în primul rând la același rang cu Muzeul Național de Artă. Acea comisie, formată de CJT, avea în componența sa un director de muzeu județean, de la Arad, un recent profesor primar universitar la Arad, la «Goldiș» sau «Vlaicu», în orice caz una din contestatele universități din România, și pe bună dreptate.

Amintesc și că Aradul a candidat împreună cu Timișoara, pentru Capitală Europeană a Culturii, vă dați seama că ei sunt invidioși și au deseori reacții subiective vizavi de Timișoara. Au mai fost directorul Muzeului de Artă din Craiova, tot unul de nivel județean, și un lector universitar de la Facultatea de Arte din Universitatea de Vest. Reamintesc, muzeul nostru este unul național, printr-o hotărâre de guvern din decembrie 2020, în urma unui demers pe care l-am făcut cu echipa muzeului timp de un an de zile, după foarte multe diligențe și după ce am redactat un dosar impecabil. Dar, și pentru că există un patrimoniu deosebit aici, am primit acest titlu”, a mai spus Neumann.

Directorul Muzeului de Artă Timișoara nu a exclus varianta unui atac politizat îndreptat împotriva sa. „Un fost șofer a fost președinte de comisie. A fost și grădinarul Universității de Vest la un moment dat, dacă am înțeles bine. Nu poate face evaluarea cineva care nu a lucrat la nivelul nostru. Nu am emis teorii elitiste, dar este foarte important să fie într-o asemenea comisie cineva care cunoaște Muzeul și care a fost prezent la vernisajele noastre. A fost politizată (evaluarea – n.a.), nu îmi ascund acest punct de vedere”. (…)

„În momentul în care am intrat în sala în care s-a făcut examinarea, toată lumea avea masca pe figură. Nu am fost înștiințat asupra comisiei nici măcar cu o zi înainte, nu cunoșteam pe nimeni venit din afara orașului, nu știam cu cine stau de vorbă, era amuzantă atmosfera. Bănuiesc că lipsa de profesionalism face să existe și asemenea sincope. Am depus o contestație la tribunal. Am contestat evaluarea și am cerut anularea notei: 1833/30/2021, la secția de contencios-administrativ”, a conchis Victor Neumann.

Directorul Muzeului de Artă Timișoara a primit diverse întrebări de la jurnaliști, între care și de la Brîndușa Armanca, acesteia din urmă ezitând să-i răspundă la toate, dar asigurând-o în schimb că… „se vor vedea în instanță”, pe motiv că l-a ofensat în articolele sale. Victor Neumann a amintit că aceasta ar fi încercat să „trișeze” în 2003, când și-a dat doctoratul…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Victor Neumann, directorul Muzeului de Artă Timișoara, iese la atac

  1. Familia ne-uman  compusă din victoraş, mare istoric al timişoarei, istorie limitată la etnia domniei sale şi consoarta dumnealui, cu merite culturale nu prea cunoscute, dar propusă de onor soll drept director, doreşte să ne fericească cu activitățile lor în posturi bine renumerate. Trebuie să le mulțumim pentru osteneală, nu-i aşa ? 
    l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *