Cel mai mare procent de promovabilitate la simularea Bacalaureatului în Timiș, din ultimii ani

Simularea examenului de Bacalaureat, desfășurată în județul Timiș  în două etape din cauza situației epidemiologice, s-a încheiat, rezultatele obținute de elevi situându-se peste media națională. Cu o rată de promovabilitate de 42,45 la sută, Timișul a fost aproape de procentele înregistrate în cele mai bune județe din țară, depășind media națională de 40,71 la sută.

CITEȘTE ȘI: Un deces și peste 100 de noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județul Timiș. Care sunt focarele active

Procentul din acest an indică, totodată, faptul că, la nivelul județului, rezultatele au fost mai bune decât în anii anteriori, trendul fiind ascendent. Comparativ, în 2017, procentul de promovabilitate în Timiș a fost de 32,85 la sută, în 2018 – 37,17, în 2019 – 39,64. Anul trecut, simulările au fost suspendate la nivel național. ”Procentul de promovabilitate ne dă un tonus pozitiv pentru viitor, însă examenul de Bacalaureat va arăta altfel pentru elevi dintr-o perspectivă a aceea ce înseamnă emoție, atenție. Sper să ne permită contextul să-l susținem în condiții de securitate și de sănătate pentru toți cei implicați în examenul național. Ne bucură faptul că am reușit să nu pierdem această oportunitate a organizării simulărilor pentru elevii din județul Timiș, pentru a se putea antrena dintr-o perspectivă a nivelului achizițiilor și al cunoștințelor”, a precizat Marin Popescu, inspectorul școlar general al ISJ Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns