Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău (USR) acuză existența unei structuri „de putere paralelă” în Primărie și susține că PSD și PNL se opun reformelor. El spune însă că sunt două lucruri de care e mândru – restructurarea aparatului din primărie și societăți și repornirea investițiilor.

„O ierarhie și o structură de putere paralelă cu cea oficială și legală trăiește însă în fiecare instituție publică a statului român, una care este amestecată cu politicul, justiția și abonații la afaceri cu statul, una care trăiește după propriile-i reguli, protejată și conectată la influență și resurse.

În sistemul public românesc, unde singura protecție sunt relațiile, cel mai sigur lucru pe care poți să-l faci este să nu faci nimic. Iar dacă nu se poate să nu faci nimic, atunci dorința este să fie făcut același lucru care s-a făcut întotdeauna. Singurii care se desprind în peisajul ăsta sunt cei „<cu spate>, politic sau clientelar, cei care au angajat sute, dacă nu mii, de incompetenți pentru diverse favoruri.

Ei sunt cei care au făcut sensuri unice, au pus calmatoare și au făcut asfaltări pentru prieteni sau șefi de structuri din justiție, poliție, servicii, agenții de control sau deconcentrate. Aceasta e realitatea sistemului construit și întreținut de partidele FSNiste ce azi sunt aliate la guvernare. Statul paralel suntem noi, cetățenii plătitori de taxe”, scrie pe Facebook Ruben Lațcău.

El afirmă că distanța dintre așteptările cetățenilor și așteptările sistemului public de la sine este colosală.

„Speranțele pe care alegerile și energia nouă le aduc, votul cu miză, dorința de reformă sau simplele exemple din alte părți că – se poate – se lovesc de implacabilul: <noi nu facem așa>, <să întrebăm>, să vedem ce zic alții care fac la fel de 20 de ani sau cel mai simplu: <nu se poate>. Nu o dată am auzit în primărie: <eh, lasă, că au mai venit pe aici unii care au vrut să facă și au plecat cum au venit. Noi tot aici suntem>.

Câți miniștri nu am avut în ultimii 10 ani la Transporturi, Educație sau Sănătate? Zeci. În schimb, directorii din ministere sunt aceiași de decenii. Statul român este confiscat de această rețea de pradă și confort. Ca demnitar public o vezi la toate nivelurile. Dar să mă întorc la Primăria Timișoara. Sunt multe lucruri pe care încă nu le-am livrat la nivelul așteptărilor noastre sau care încă sunt deficitare, problemele Timișoarei fiind structurale, o metastază dezvoltată în deceniile de coabitare a politicului cu sistemul.

Dar dacă sunt două lucruri de care sunt mândru și care stau la baza tuturor celorlalte, sunt următoarele: restructurarea aparatului (din primărie și societăți) și repornirea investițiilor ca principal motor de dezvoltare al orașului”, adaugă viceprimarul Timișoarei.

El afirmă că lupta pe care primarul Dominic Fritz o duce pentru „restructurare și un suflu nou în aparatul primăriei este esențială pentru reformă și stă la baza rezolvării problemelor noastre ca oraș”.

„De aceea vedem cu toții această dorință extraordinară de eșec din partea tuturor celor conectați la resursele și influență. Aceiași directori, despre care am aflat că ar fi milionari în momentul care au plecat din primărie, care își rezolvă luni de zile de concediu medical de azi pe mâine, pentru care se bat consilierii locali PNL-PSD în ședințele de plen și care au păstorit toate problemele orașului, câștigând de pe urma lor, sunt cei ce vor să rămână să conducă.

Pentru ei primăria și aparatul nu este a timișorenilor, ci a lor, un drept înnăscut să dispună de bugetul și bunurile orașului ca și cum ar fi personale. Aproape 7 mii de angajați are primăria în toate societățile și structurile subordonate, din aceștia sute, dacă nu peste o mie, sunt membri cu carnet de partid ai PNL și PSD, neveste, pile, cunoștințe.

CITEȘTE ȘI: Rafila: „Primele luni ale noului an se anunță dificile. Lucrez împreună cu colegii ca să depășim această perioadă cât mai repede”

Când vedeți lupta consilierilor PSD-PNL pentru a nu schimba organigrama să știți că unii își apără nevestele, amantele, pilele sau oamenii de la partid băgați de dl. Robu în primărie și al cărui singur scop este loialitatea politică. Fostul director STPT, liberal de frunte, trimis în judecată pentru angajări frauduloase, a angajat 150 de oameni în 2 ani electorali, în mare parte personal neproductiv, până a dus societatea în pragul colapsului, cu salariile la 70% din cifra de afaceri. Când va veni vremea restructurării, tot hoții vor striga cel mai tare. Ipocrizia lor nu are limite. Pentru că fac asta de 30 de ani”, susține Lațcău, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Viceprimarul USR al Timișoarei susține că în Primărie există „o structură de putere paralelă”

  1. El spune însă că sunt două lucruri de care e mândru – restructurarea aparatului din primărie și societăți și repornirea investițiilor.Domnule vice primar LASCAU 3 NOAPTEA ati uitat sa amintiti o realizarea monumentala,epocala ati reusit sa lasati locuitori orasul conectati la Colterm fara caldura ca nu stiu ce caldura este aia cand din punctul termic pleaca cu 39 grade orasul numai TRANSEE ce ati repornit care investitii ati oprit si pe cele care erau pornite,parcarea de langa politie,podul de peste Bega,restructurat ce ati restructurat ati angajat zeci de asa zisi”SPECIALISTI”ati pierdut procese pe banda rulanta ati trebuit sa reangajati pe cei care ati dat afara plus bani pe cheltuieli de judecata si salarii restante asa ca acuma sant 2-3 persoane pe post in loc de una.Va laudati cu proiecte facute de cei anterior voua dar un proiect inaintat de voi ZERO.VA DORESC UN CALDUROS LA MULTI ANI CA PROSTIMEA STA SI RABDA DE FRIG din cauza prostiei voastre

  2. Pai?! Cum altfel?! Functionarul public nu e robotel sa-i schimbi soft-ul si sa purceada la mari infaptuiri!Functionarul public, are statut de magistrat?! Este cumva inamovibil?! Pai daca nu?! Sa pureceada la rotirea cadrelor, ca se mai rup ceva „radacini” si poate se schimba ceva, pentru a le demonstra incompetenta.

  3. „Servicii de întocmire a Strategiei de alimentare cu energie termică în Municipiul Timișoara”.„Asistență pentru încălzire durabilă și eficiență energetică pentru orașul Timișoara” Primăria Timișoara le plătește celor de la Banca Mondială 890.832 de lei, echivalentul a 180.000 de euro.Si plus ca mai plateste si dobanda la nu stiu cate credite au mai solicitat “SPECIALISTI DIN USR” la banca mondiala.Dar macar in sfarsit ca au gasit si cei din primarie specialistii in domeniu care nu au luat bani nostri degeaba.Au scapat Timisoara de problema inlocuirilor de tevi,problema avarilor la conducte si puncte termice Au propua inlocuirea lor cu FIBRA OPTICA si unde nu sunt canale tehnice cu transmiterea calduri WI-FI,desfintare Coltermului si inlocuirea lui cu captatoare de caldura vara si inmagazinarea pentru perioada de iarna.Dar dece radeti numai DONIMIC FRIG si LASCAU 3 NOAPTEA au voie sa spuna ABERATI????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *