Viceprimarul Lațcău anunță noi lucrări: locuri de parcare și refacerea troturelor. De anul viitor, investiții majore

Viceprimarul Lațcău anunță noi lucrări: locuri de parcare și refacerea troturelor. De anul viitor, investiții majore

Viceprimarul Ruben Lațcău a făcut, pe pagina sa de Facebook, un rezumat al lucrărilor aflate în desfășurare sau în stadiul de proiect. Totodată, a anunțat că proiecte majore, cu investiții mari, care vizează cartiere întregi, vor începe anul viitor.

„Reabilităm strada, trotuarele și facem locuri de parcare în cartierul Modern, pe străzile Orăștie și Alpiniștilor.
În total, amenajăm 91 de locuri de parcare și trotuare cu lățime decentă, astfel încât toți pietonii să le poată folosi, inclusiv cuplurile care ies la plimbare cu căruciorul.
Lucrările au pornit în noiembrie și echipele de la PORR, cu care realizăm și reabilitarea de pe Cetății, s-au mișcat foarte bine. După doar câteva luni ne apropiem de finalizare.

CITEȘTE ȘI: Avertizare meteo de ger și vânt puternic. Temperaturile coboară până la – 18 grade în unele zone

Mai sunt câteva fundații de turnat pentru carosabil și trotuar, de finalizat bordurile și de pus rigolele pentru apa pluvială. După aceea vor fi turnate straturile de asfalt și vom putea face recepția.

 

Această zonă nu a văzut o intervenție de decenii, cu borduri lipsă, trotuar degradat, gropi adânci cât să încapă o roată întreagă. Unele spații verzi deveniseră noroi, din cauză că nu au existat locuri de parcare decente și cetățenii erau obligați să parcheze pe ele.
Avem lucrări în cartiere, reparații punctuale și ajungem acolo unde nu s-a ajuns de zeci de ani. Vom începe și proiecte mari de investiții de anul viitor, unde să luăm un cartier întreg (și avem în plan să începem cu Dacia) și să-l modernizăm. Așa cum facem acum cu aceste străzi din Modern.
Valoarea contractului de execuție este de 4,2 milioane de lei (TVA inclus)”, a scris Ruben Lațcău.

Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *