Viceprimarul Cosmin Tabără: “Proprietăți ale statului român atârnă la inventarul Timișoarei fără să aducă vreun folos”

Viceprimarul Cosmin Tabără: “Proprietăți ale statului român atârnă la inventarul Timișoarei fără să aducă vreun folos”

2022 se încheie pentru viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără, cu câteva realizări importante în domeniul patrimoniului municipiului.

Amintim principalele teme de interes în care Tabără s-a implicat direct: deblocarea situației imobilului situat pe str. Sf. Ioan din Timișoara, din centrul orașului, unde Consiliul Județean Timiș va construi o parcare supraterană, transformarea Pădurii Verzi în Pădure – parc, demers care a primit aviz favorabil la Guvern, deblocarea lucrărilor de la șantierele Clinicii de Balneo-fizioterapie și Clinica ORL, finalizarea buncărului unde va fi amplasat noul aparat de radioterapie de la Spitalul Municipal.

“Sunt genul de persoană care urăște sintagma “nu se poate” și sunt convins că în administrație se pot găsi rezolvări la orice problemă atâta timp cât vrei și cât îți dorești. Este nevoie de voință, asumare și dialog”, spune Cosmin Tabără.

Ținte pentru 2023

Demersurile pentru stabilirea unui patrimoniu clar al Timișoarei vor continua și în 2023.

“Din păcate, există un număr mare de spații cu altă destinație și locuințe aflate în proprietatea Primăriei Timișoara care sunt într-o stare avansată de degradare, de aceea este necesar un buget consistent pentru reabilitarea acestora. Voi propune pentru anul viitor un buget pentru dezvoltarea unei aplicații care să conțină informații privind localizarea tuturor spațiilor nefolosite, practic digitalizarea arhivelor Direcției de Patrimoniu.

Este necesară și alocarea unor sume importante pentru clarificarea situației terenurilor extravilane de pe teritoriul municipiului. La fel, în urma inventarului trebuie să se identifice clădirile și terenurile aflate în proprietatea publică a statului român, ca apoi să se depună solicitări la adresa Guvernului României în a clarifica situația juridică a domeniului public al statului de pe raza municipiului.

Foarte multe proprietăți ale statului român atârnă la inventarul imobiliar al Primăriei fără să aducă vreun folos”, a explicat Tabără. Va continua în 2023 intabularea adăposturilor civile, iar pentru cele intabulate se va solicita un buget de reabilitare și dotare conform cu cerințele actuale.

Timișorean, dedicat Timișoarei

Cine este născut și crescut în Timișoara simte pulsul real al acestui oraș și cunoaște că sunt câteva locații emblematice pentru timișoreni, repere ale tradiției locurilor noastre: Flora, Ceasul Floral, Ștrandul Uszoda, Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Fântâna cu Pești, Piața Badea Cârțan (Piața de Fân), Piața Iosefin, Piața `700, Ocsko, care ne-au marcat atât tinerețea noastră, cât și a părinților și bunicilor noștri.

CITEȘTE ȘI: Fost idol al tribunelor stadionului „CFR” din Timișoara, Sorin Gheju a plecat de la Gătaia la Peciu Nou

“Eu sunt născut și crescut în Timișoara. Sunt legat foarte strâns de timișoreni. Sunt implicat cu toată energia pentru a-mi duce la bun sfârșit atribuțiile pentru oraș. Orice plan de dezvoltare al orașului trebuie să țină cont de spiritul locului și, în jurul acestuia, să îmbrăcăm frumos viitorul urbei noastre. Altfel, nu putem construi și să facem pași importanți înainte fără a cuprinde în dezvoltarea lui identitatea timișorenilor”, spune viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *