Veşti proaste pentru cei care trebuie să călătorească cu avionul. Ce se va întâmpla cu zborurile din 15 mai

avion 16

Deși toată lumea visează doar la vacanțe și călătorii, nu vom putea ieși din țară, cel puțin pe calea aerului, prea curând. Ridicarea restricțiilor din 15 mai nu înseamnă automat că vor putea fi reluate zborurile internaționale din aceeași zi.

CITEȘTE ȘI: Un aparat de de colectare a plasmei, important pentru lupta împotriva coronavirusului, refuzat la Timişoara

Cu alte cuvinte, nicio destinație nu este încă sigură. Pe de altă parte, nici condițiile de călătorie nu vor mai fi aceleași. Companiile aeriene care operează la noi în țară așteaptă deciziile autorităților, pe această temă.

Însă, se apropie vara și mulți se gândesc la vacanță. Nu există certitudini, ne spun inclusiv reprezentanții companiilor aeriene.

Aceștia anunțaseră inițial reluarea zborurilor de la începutul acestei luni, însă autoritățile le-au dat planurile peste cap atunci când au prelungit starea de urgență. În aceste condiții, operatorii aerieni vor anunța noile zboruri abia după ce restricțiile de călătorie vor fi ridicate.

Sigură pare a fi obligativitatea purtării măștii de protecție atât în aeroport, cât și la bordul avionului. Pe de altă parte, orice decizie legată de reluarea unor curse este influențată direct de situația particulară a fiecărei țări de destinație.

De pildă, acum, România a plasat în zona roșie și a suspendat prin ordonanță militară până pe 14 mai zborurile către principalele țări europene, adică Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania și Turcia.

Odată cu reluarea zborurilor spre aceste țări, la expirarea stării de urgență, e posibil să rămână totuși în vigoare alte restricții, cum ar fi carantina sau izolarea atât la intrarea în fiecare dintre țările enumerate, cât și la întoarcerea în România, aceste măsuri urmând a fi decise de fiecare țară în parte.

Cert este că indiferent de momentul reluării curselor, traficul nu va mai fi la fel în viitorul apropiat.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns