Vești excelente pentru șoferii români! Vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru încheierea unei polițe RCA. Cine și cât a ieftinit

Timişean reţinut pentru delapidare în formă continuată

Vești excelente pentru șoferii români! Vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru încheierea unei polițe RCA. Cine și cât a ieftinit

O serie de companii de asigurări au decis să aplice o scădere semnificativă a tarifelor practicate la încheierea unei Asigurări de Răspundere Civilă auto (RCA).

Prețurile RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane din șoferii români, arată datele de vânzări ale brokerilor, consultate de Economica.

CITEȘTE ȘI: Accident tragic! Muncitor mort la Timişoara, după ce un zid a căzut peste el

Este o mișcare surpriză, în contextul în care după falimentul City Insurance, întâmplat în luna septembrie a anului trecut, prețurile au crescut continuu, ajungând la majorări medii de 50% și vârfuri de creștere de până la 100%, în cazul camioanelor, de exemplu, ori a șoferilor tineri care conduc mașini cu motoare mari.

Informațiile noastre arată că au operat ieftiniri medii de 15% societățile Euroins, Groupama, Omniasig și Generali.

De menționat că Euroins este lider absolut al pieței, cu circa 40% din vânzările totale de RCA la finalul lui 2021, iar Groupama a marcat un reviriment pe acest segment, după falimentul City, ajungând să dețină o cotă de piață de 15-20%, fiind a treia din domeniu, ca vânzări.

Omniasig s-a mișcat mai greu pe acest segment în ultimul an, iar Generali nu mai este interesată de RCA de ani de zile, cota sa de piață fiind foarte redusă.

Surse din piață susțin că urmează să opereze ieftiniri și Allianz Țiriac, liderul pieței de asigurări și al doilea nume din RCA, singura societate care nu a operat schimbări de tarife de mai bine de jumătate de an, adică dinainte de falimentul City Insurance.

Amintim și că un proiect de plafonare a prețurilor RCA a fost pus în discuție pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Respectivul proiect a stârnit reacții negative din zona brokerilor și a societăților de asigurare.

Varianta plafonării rămâne însă de actualitate pentru șoferii români, în condițiile în care prețurile continuau să crească, mai ales în zona vehiculelor comerciale de transport. O scădere a prețurilor ar putea fi însă un argument pentru renunțarea la această inițiativă.

Recent, președintele ASF, Nicu Marcu, a arătat la o conferință de specialitate că a cerut societăților de asigurare să găsească soluții pentru limitarea creșterilor de preț la RCA și că era dorit ca piața să regleze prețurile, fapt care nu s-a întâmplat, motiv pentru care Autoritatea a și propus plafonarea tarifelor.

Scăderile surpriză de preț ar putea fi, totuși, o reacție de ultimă instanță în acest sens, conform economica.net

sursa foto:  jurnaluldearges.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vești excelente pentru șoferii români! Vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru încheierea unei polițe RCA. Cine și cât a ieftinit

  1. Dublarea rca-ului înseamnă 50%sau 100%(250 vechiul RCA-540 noul rca, 356 vechiul rca-740 noul rca)Ăștia chiar ne cred tâmpiți,profită de obligativitate iar mafioții din asf nu face nimic din moment ce își primesc salariile imense tocmai de la asiguratori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *