Veşti bune pentru locuitorii unei comune timișene unde va funcționa un centru-pilot de preluare a legumelor și fructelor

ioan rusu vice manastiur

În comuna Mănăştiur va funcţiona unul dintre cele trei centre-pilot de preluare a legumelor şi fructelor din judeţul Timiş, o unitate la a cărei înfiinţare speră, de mai mulţi ani, agricultorii din zonă, nerăbdători să-şi valorifice produsele cât mai aproape de grădinile fertile în care acestea sunt cultivate cu grijă.

„Acum, când avem drumuri asfaltate peste tot, dar şi apă şi canalizare în toate localităţile ce aparţin de noi, mai puţin în cătunul Topla, în care care trăiesc azi doar două suflete, ne putem gândi la un asemenea centru.

E nevoie de el întrucât la Mănăştiur, Balinţ, Belinţ şi Făget sunt mulţi oameni care se ocupă cu legumicultura. Ţine de tradiţia acestor meleaguri, pământul e bun, iar localnicii merg pe urmele moşilor şi strămoşilor lor.

Comuna noastră a fost şi este vestită pentru varza care creşte aici, dar lumea are şi culturi de ardei gras, vinete sau lubeniţă.

Odinioară, aici se făceau şi nişte cartofi foarte gustoşi dar, cu timpul, s-a renunţat la cultivarea lor, ca fiind nerentabilă.

Lucrurile vor merge bine pentru producătorii agricoli dacă vor purea să se bucure de munca lor aici, acasă, fără să străbată distanţe mari ca să-şi comercializeze recoltele”, a subliniat Ioan Rusu (foto), viceprimarul din Mănăştiur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Veşti bune pentru locuitorii unei comune timișene unde va funcționa un centru-pilot de preluare a legumelor și fructelor

  1. Garantez ca peste un an se inchide Nu inteleg de ce oamenii din zona si nu numai nu sunt capabili sa infiinteze o cooperativa nimeni nu l-e explica care sant avantajele unei cooperative

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *