Veşti bune pentru bănăţenii care iubesc muntele: 4 telescaune, 5 teleskiuri și o telegondolă, la Straja

Sezonul de schi se deschide de 1 Decembrie în staţiunea Straja

În stațiunea Straja vor fi funcționale încă două telescaune, unul dintre acestea amplasat chiar pe Vârful Straja.

Astfel în stațiunea montană de lângă Lupeni vor funcționa 10 instalaţii de transport pe cablu, din care 4 telescaune, 5 teleskiuri și telegondola care face legătura dintre Lupeni și stațiunea Straja.

„Anul acesta un investitor a reuşit să mai construiască din banii proprii încă un telescaun. Anul viitor avem un proiect cu un alt investitor din Straja, care ne-a depus documentaţia pentru a face un alt telescaun în staţiune, de 1,8 km. Staţiunea se dezvoltă în fiecare an. Anul viitor este posibil ca în staţiunea noastră să avem şi o pârtie de sanie, pe care nu am avut-o până acum”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, potrivit zhd.ro.

Pe de altă parte, autoritățile locale din municipiului Lupeni vor să mai realizeze încă aproape 300 de locuri de parcare la baza stațiunii, astfel încât turiștilor să le fie facilitat accesul la telegondolă.

Dezvoltarea domeniului schiabil din stațiunea Straja este inclusă în programul guvernamental ”Schi în România”, dar anul acesta alocațiile bugetare au fost zero.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *