Veste uriaşă pentru fermierii timişeni. Când va fi virată ultima tranşă a subvenţiei pe suprafaţă

Ultima tranşă a subvenţiilor pe suprafaţă va fi virată pentru aproape toţi fermierii timişeni până la sfârşitul anului. Banii le vor fi achitaţi, în zilele următoare, inclusiv fermierilor mijlocii, care exploatează suprafeţe cuprinse între 50 şi 250 de hectare.

Pentru această categorie, autorizarea plăţilor s-a efectuat mai târziu decât în cazul fermelor mici, însă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a finalizat procedura, astfel încât va putea trece la achitarea sumelor din ultima tranşă.

După ce avansul de 70 la sută din plata unică pe suprafaţă a fost virat în conturile beneficiarilor începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, din data de 4 decembrie a demarat achitarea tranşei finale, însă doar pentru exploataţiile agricole de mici dimensiuni, a căror subvenţie nu depăşeşte valoarea de 1.250 de euro.

Vor mai avea de aşteptat, însă, fermierii cuprinşi în eşantionul de teledetecţie, care îşi vor primi banii integral până în data de 15 ianuarie. În Timiş, subvenţiile pe suprafaţă au fost solicitate în acest an de circa 18.000 de agricultori.

0 Comments

No Comment.