Veste uriaşă pentru bolnavi! Medicamentul Euthyrox revine în farmacii

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor.

Astfel, compania producătoare a anunțat că în depozitele din România au fost aduse, în 31 martie, 140.122 de cutii de Euthyrox (100 mcg). Dintre acestea, 54.240 cutii au fost deja distribuite.

În 13 și 14 aprilie, vor fi livrate alte 77.499 cutii de Euthyrox (50 mcg) și 59.315 cutii de Euthyrox (25 mcg), loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

STAI ACASĂ! AGIL ÎȚI LIVREAZĂ GRATUIT BUNĂTĂȚILE LA CARE POFTEȘTI

Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *