Veste REA pentru bănăţenii care au maşini cu valonul pe dreapta, dar BUNĂ pentru ceilalţi şoferi

volan pe dreapta

Bănăţenii care au maşini cu volanul pe dreapta vor fi puşi situaţia să aleagă dacă se vor despărţi de ele sau vor face un curs de conducere suplimentar. Această obligativitate este prevăzută într-un nou proiect de lege.

Potrivit unui document înregistrat de Parteneriatul Român de Siguranță Rutieră la Camera Deputaților, în prezent, în țara noastră circulă aproximativ 10.000 de autovehicule care au volanul pe dreapta.

Conform statisticilor, peste 90% din conducătorii auto care au fost implicaţi în accidente rutiere conducând maşini cu volanul pe dreapta au fost vinovaţi de producerea acestora.

Prima Casă – varianta pentru persoane cu venituri mici

Schimbarea poziţionării conducătorului auto la postul de conducere al autovehiculului, din partea stângă în partea dreaptă, produce modificări semnificative în stereotipurile formate, atât în cele de manevrabilitate/deplasare, cât şi în cele de orientare în spaţiul rutier.

Având în vedere faptul că maşinile cu volanul pe dreapta circulă într-un spaţiu rutier adaptat circulaţiei pe dreapta, reprezentanții GRSP propun ca aceste autovehicule, pentru a fi recunoscute şi de ceilalţi participanţi la trafic, să aibă pe parbriz şi lunetă ecusoane cu inscripţia „volan pe dreapta”.

Povestea INCREDIBILĂ a ultimului câștigător la Loto: era măturător pe străzi, acum are 4.000.000 de euro

Potrivit unui deziderat al Uniunii Europene, până în anul 2020, numărul decedaţilor şi al răniţilor în accidente de circulaţie trebuie redus cu 50%.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *