Veste rea de la meteorologi. Schimbări radicale ale vremii în zilele următoare. Prognoza meteo

Vești proaste de la meteorologi pentru zilele următoare. Vremea se va schimba radical, iar temperaturile vor scădea cu până la 10 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Incident teribil în vestul țării: Fetiță de 12 ani răpită dintr-un parc central, în mijlocul zilei. Un barbat a tras-o cu forța până într-o casă din zonă

Luna mai a debutat cu temperaturi mari, însă meteorologii anunță că în următorele zile vremea va fi instabilă. Vor alterna zile însorite și calde, cu zile reci și ploioase, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

“Aceste modificări bruşte ale vremii se produc din cauza poziţiei centrilor barici de pe continentul european, ţara noastră fiind influenţată fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala anticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african”, potrivit ANM.

Vineri, vremea se anunță frumoasă cu maxime care urcă până la 28 de grade C, însă în zilele ce urmează temperaturile vor scădea și cu 10 grade în majoritatea regiunilor țării. Duminică, valori termice vor crește din nou, iar luna mai se anunță una cu vreme frumoasă.Maximele vor ajunge, vineri, 7 mai, la 26 grade în Moldova, 23 în Transilvania, 16 în Maramureș, 20 în Crișana, 27 în Banat, 28 în Muntenia și Oltenia și 27 în Dobrogea. Se anunță ploi în Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, dar va fi însorit în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În Capitală, maxima va ajunge la 28 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în săptămânile următoare

Vremea în săptămâna 10 – 17 mai

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru săptămâna 10 – 17 mai în jumătatea nord-vestică a țării. În restul regiunilor, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile țării.

Vremea în săptămâna 17 – 24 mai

În această săptămână, valorile termice vor fi apropiate de cele normale, ușor mai coborâte în regiunile  nordice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în săptămâna 24 – 31 mai

Valorile termice vor fi apropiate celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Ploile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns