Veste proastă. Se mărește prețul la benzina și motorina. Val de scumpiri din 1 ianuarie?

În Cuba, benzina este mai ieftină decât apa pentru cei care au dolari
Ca urmare a majorărilor de accize operate conform Codului fiscal, benzina şi motorina se vor scumpi la pompă cu 6 bani pe litru începând de vineri, 1 ianuarie 2021, ora 0:00. În general, creșterea prețului la carburanți atrage după sine un val de scumpiri.

CITEȘTE ȘI: Primele țări care au intrat în 2021. Locurile pline de viață au devenit orașe-fantomă

Astfel, de la 1 ianuarie 2021, acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, în creştere de la 1.773,46 pe mia de litri, potrivit Ministerului Finanţelor.

De asemenea, pentru motorină, acciza creşte la 1.674,55/mia de litri, de la 1.625,37 lei pe mia de litri.

Aceste majorări vor determina o creştere de 6 bani, în medie, pentru preţul benzinei şi motorinei din benzinării, având în vedere că taxele (acciza şi TVA) reprezintă aproximativ jumătate din preţul final al acestor produse, arată calculele companiilor petroliere, scrie Agerpres.

Potrivit platformei peco-online.ro, în ziua de 31 decembrie, cel mai mic preț al benzinei standard (95) este la o stație din Galați – 4,51 lei pentru un litru. Cea mai ieftină motorină standard se găsește tot la Galați – 4,45 lei/litru.

În principalele orașe din țară, benzina standard are un preț de aproximativ 4,66 lei/litru, iar motorina standard costă în jur de 4,7 lei/litru, mai arată peco-online.ro.

sursa: evz.ro

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *