MAI le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou: Pentru animale este un coșmar

caine mai

MAI lansează mesajul „Fără petarde de Revelion”. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne avertizează că pentru unii este o simplă distracție, însă pentru animale este un coșmar. Acestui demers s-au alăturat și asociațiile de protecție a animalelor. 

CITEȘTE ȘI: Veste proastă. Se mărește prețul la benzina și motorina. Val de scumpiri din 1 ianuarie?

MAI a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou, pentru că zgomotul le sperie pe animale.

„Pentru unii este o simplă distracție, pentru animale este un coșmar. Fără petarde de Revelion! Protejați-vă pe voi, dar protejați și animalele!”, se arată în mesajul MAI, publicat pe rețeaua socială, alături de o imagine cu un câine al Poliției.

Mesajul MAI este susținut și întărit și de asociațiile pentru protecția animalelor.

„Artificiile și petardele sunt coșmarul animalelor. Noaptea de Revelion poate fi un chin și o traumă pentru căței și pisici din cauza zgomotelor produse de acestea. În fiecare an, în noaptea dintre ani zeci de animale sunt pierdute, din cauza zgomotul fug de acasă speriate, unele sar în fața mașinilor și astfel se produc tragedii. Vă rugăm, așadar, feriți-vă animalele de aceste zgomote infernale produse de artificii și petarde. Nu țineți geamurile deschise și evitați să lăsați singure în curte animalele. Foarte important, nu folosiți obiecte pirotehnice în preajma lor. Le pot provoca traume pe viață: pot surzi și se pot răni”, explică președintele Asociației Ajutați-l pe Lăbuș, Corina Grigore, potrivit Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *