Veste proastă pentru șoferi! Polițele RCA se scumpesc considerabil

Veste proastă pentru şoferi! Poliţele de asigurare RCA se scumpesc pentru aproape toţi conducătorii auto, iar in unele cazuri chiar şi cu 30%.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife de referinţă care se vor aplica şi la care vor trebui să se raporteze asigurătorii de luna aceasta.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr milionar îşi caută asistent personal. Angajatul va primi 35.000 de euro pentru a călători şi a sta în hoteluri de lux

Există şi şoferi care vor plăti mai puţin. Culmea, este vorba despre cei care au maşini puternice.

Şoferii care vor simţi cea mai mare creştere a preţului RCA sunt cei ce conduc maşini cu o capacitate cilindrică a motorului între 1800 şi 2000 de centimetri cubi. Aceştia vor fi nevoiţi să scoată din buzunar chiar şi cu 361 de lei mai mult pentru o poliţă faţă de luna octombrie a anului trecut.

CITEȘTE ȘI: Reacţia UE privind legalizarea canabisului, după declaraţiile lui Teodorovici

Preţuri mai mari vor plăti şi cei care conduc maşini cu o capacitate cilindrică mică. De pildă, şoferii sub 30 de ani care au o maşină cu 1.200 de centimetri cubi vor plăti mai mult cu aproape o sută de lei. Şi şoferii cu ceva mai multă experienţă car vor plăti tarife mai mari.

Singurii şoferi care au de câştigat după publicarea noilor tarife sunt cei care conduc maşini puternice, de peste 2.500 de centimetri cubi. Ei plătesc cu 600 de lei mai puţin ca anul trecut.

Tarifele de referinţă sunt orientative, asigurătorii pot să stabilească şi preţuri peste tarifele de referinţă cu până la 30%, dar pot sa fie şi sub preţul de referinţă, doar dacă şoferii beneficiază de bonusuri. Noile tarife de referinţă pot fi consultate pe site-ul Autorităţii de Supraveghere Financiară, conform antena3.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Isidora 21 martie 2019
Acest rca este practic un rapt din buzunarele romanilor , companiile de asigurări fac ce vor cu tarifele , fără nici o problemă,si cînd le,vine rîndul sa plateasca folosesc tot felul de tertipuri , rca ul fiind obligatoriu , ar trebui sa il faca o companie a statului , în tara la noi , rca reprezintă 70 la sută cel putin din cifra de afaceri deoarece romanul nu isi face asigurări de viață,iar casco numai cînd este obligat pentru un auto în rate , leasing.