Veste bună pentru fermierii timişeni: se reduce TVA la mai multe lucrări agricole

teren agricol 1

Taxa pe valoare adăugată (TVA) urmează să fie redusă de la 19 la 9 la sută pentru 42 de categorii de lucrări, inputuri și servicii agricole. Scăderea este prevăzută, deocamdată, într-un proiect de ordin comun al ministerelor Finanțelor și Agriculturii.

Proiectul de act normativ urmează să modifice Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului agriculturii nr. 1155/868/2016, privind aplicarea cotei reduse de TVA de nouă la sută pentru livrarea de îngrăşăminte şi de pesticide utilizate în agricultură, seminţe şi alte produse destinate însămânţării sau plantării, precum şi pentru prestările de servicii utilizate în sectorul agricol.

Conform noului proiect, TVA va fi redusă la doar nouă procente pentru o serie de inputuri – seminţe, material săditor, îngrăşăminte, pesticide – precum și pentru următoarele lucrări agricole:

plantarea culturilor horticole – viță-de-vie, pomi; defrișarea plantațiilor viticole și pomicole; instalarea sistemelor de susținere, conducere și palisaj în plantații viticole și pomicole; instalarea sistemelor de irigare şi fertirigare în plantații viticole și pomicole; instalarea sistemelor de protecție antigrindină și antiploaie în plantațiile viticole și pomicole; înființarea și menținerea registrelor genealogice ale raselor de animale; determinarea calității genetice a animalelor; lucrările specifice domeniului îmbunătățirilor funciare prevăzute de Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 157/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind calculul și plata tarifelor pentru serviciile de îmbunătățiri funciare, altele decât irigațiile.

Reducerea TVA va fi aplicată după adoptarea şi publicarea ordinului în Monitorul Oficial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *