Scoateţi-l pe Robu de pe liniile de tramvai!

mercedes robu

Zilele trecute, maşina primarului Nicolae Robu a fost surprinsă intrând pe liniile de tramvai, pentru a depăşi o coloană de vehicule. Era, ce-i drept, o ştire de presă, care însă a luat o amploare fantastică, de a-i fi crezut că s-a anunţat ridicarea vizelor pentru SUA.

Reţelele de socializare au explodat, postările au întrecut toate recordurile, cu toţii păreau atât de preocupaţi şi îngrijoraţi de manevra făcută de şoferul lui Robu, încât aproape că erau dispuşi să renunţe la cumpărăturile de Crăciun, doar ca să afle explicaţii despre modul în care a ajuns maşina primarului pe liniile de tramvai.

Dacă Regele Mihai ar fi murit în acelaşi timp în care Vasile, şoferul lui Robu, depăşea neregulamentar, nu ştim sigur dacă tragedia regală chiar ar fi fost mai mediatizată decât abilitatea lui Vasile de a se strecura pe liniile de tramvai.

Comparaţia nu e o scuză pentru Nicolae Robu, ci o mostră a modului în care societatea se raportează la faptele personalităţilor publice. Am rămas, încă, captivi mizelor mărunte, obiectivelor ieftine şi populiste, gargarelor tabloide care au invadat spaţiul public şi tind să devină repere pentru o societate înnebunită după senzaţionalul fals.

Suntem departe de etapa în care să ne judecăm aleşii după programe şi proiecte, după viziune şi felul în care se raportează la aşteptările noastre. Haideţi să ne întrebăm ce am dori de la primarul Timişoarei: un trafic mai accesibil, o infrastructură rutieră mai decentă, condiţii mai bune în şcoli şi în spitale sau să stea Vasile la rând, în coloana de maşini?

În ultimă instanţă, am tolera ca şoferul primarului nu numai să intre pe liniile de tramvai, ci chiar să planeze peste coloanele de vehicule, dacă în felul acesta Timişoara va arăta mai bine. Asta înseamnă cu adevărat să desluşim mizele adevărate şi să le tratăm ca atare. Din păcate, suntem încă pe liniile de tramvai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Scoateţi-l pe Robu de pe liniile de tramvai!

  1. dle. s.f. (intentionat va scriu gresit initialele pentru ca modul dvs.de gandire ma socheaza!) inainte de programe, proiecte, doctrine, s.am.d. , sunt PRINCIPIILE si nu-i asa ” o societate fara principii va sa zica ca nu le are”! fapta primarului (in primul rand de a incalca codul rutier) este de NETOLERAT! nu puteti argumenta de genul ‘ daca un hot ne arunca si noua o ciozvarta, sau chiar mai multe, atunci trebuie sa-i acceptam hotia ca fiind normala, benefica’! deci, oricate REALIZARI (desi nu prea sunt in este cazul de fata) ar avea primarul, indiferent cum se numeste el, orice om onest nu poate accepta impostura, marlania, smecheria, ca fiind tolerabile! asta este, din pacate, doar in mentalitatea romaneasca, surprinzator chiar si la tineri.

    este simplu, daca dl primar nu este capabil sa organizeze traficul in oras (apropos, a trecut un an si jumatate de reglaje si mult laudata unda verde este tot rosie! iar semafoarele inteligente sunt …proaste complet) atunci trebuie sa aiba acelasi regim ca si platitorii de taxe care isi distrug nervii pe banii lor.

  2. Ce articol de prost gust! Scria oarecum in sens si nonsens…. Ma repet(in comentul meu anterior il ridicam in slavi), „Sa fi domn e o intamplare, sa fi OM e lucru mare!”…Deci, asadar si prin urmare Dl. Robu nu s’a ridicat la inaltimea principiilor de a fi OM…

  3. Dl Florescu se pare ca dvs nu vreti sa acceptati ca toti sunt egali in fata legii indiferent de pozitia sociala si de realizarile lor. Daca mergem pe principiul dvs atunci Becali pentru ca arunca bani saracilor – si aceia proveniti in urma unor afaceri dubioase – a facut puscrie din greseala pentru gainariile imobiliare? Robu nu are dreptul la nici un fel de prioritate in trafic decat daca face parte din coloana oficiala a unui demnitar de rang mult mai inalt, coloana condusa de masini de politie! Scuza cu grabitul la/de la santier este de toata jena a unui ingamfat care interpreteaza legile doar in favoarea sa

  4. corect cu CET, e clar, un primar daca e doar un populist ieftin, ramane si managemnetul urbei la acelasi nivel, o maghernita, o mahala, nu se vede din pacate nici un progres semnificativ in ultimii 4-5 ani, in afara de terminarea si alea cu cantec a proiectelor gandite acum 6-7 ani ( pasajul de pe V. Parvan si zona centrala pietonala)
    orice primar vine in aceasi balta ne vom spala cu totii. am ajuns in urma multot orase ca si dezvoltare urbana. e pacat. se putea mai mult si mai eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *