Veste bună pentru angajaţii din România

Veste bună pentru angajaţii din România. De anul viitor, tichetele-cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate.

Anul viitor, Moş Crăciun va avea buzunarele mai grele. Le va aduce ceva mai mulţi bani angajaţilor, chiar dacă sub formă de tichete-cadou.

Modul de impozitare a cadourilor oferite de companii salariaţilor va fi modificat de la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.

Pe de o parte, pentru firmă, creşte limita de deductibilitate a cheltuielilor cu cadourile în bani şi în natură acordate angajaţilor, în timp ce, pentru salariaţi, tichetelecadou devin neimpozabile, dacă nu depăşesc valoarea de 150 de lei. În prezent, sunt neimpozabile doar cadourile date în beneficiul copiilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi al angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie.

În schimb, tichetelecadou, chiar dacă sunt acordate în aceste scopuri, sunt considerate avantaje în natură sau bani şi se impozitează cu 16%. Însă nu sunt incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale.

Pentru angajatori, cadourile sunt considerate cheltuieli sociale şi sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, în limita a 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile. De anul viitor, vor fi incluse în acest tip de cheltuieli şi tichetele-cadou, iar limita este majorată la 5%.

Sursa: libertatea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns