Veste bună de la un deputat timişean: se ieftinesc medicamentele

Comisia de buget-finanțe din cadrul Camerei Deputaților a avut în dezbatere două proiecte foarte importante. Primul dintre ele se referă la reducerea taxei clawback pentru medicamentele generice, care va avea ca efect direct reducerea prețurilor, dar și încurajarea producătorilor interni.

Al doilea proiect a vizat scăderea TVA de la 19 la sută la 16 la sută, iar la alimente aceeași taxă urmează să fie redusă de la 9 la sută la 5 la sută. Această din urmă măsură va duce la scăderea prețurilor, dar și la o creștere a consumului.

“Taxa clawback a adus mari deservicii producătorilor interni, iar acum sperăm ca aproximativ 2.000 de medicamente care nu se mai produceau să revină în farmacii, ar fi extraordinar pentru sănătatea românilor. Cât despre reducerea TVA, am susținut această măsură având experiența din trecut, când TVA-ul redus de Guvernul Ponta a avut efecte foarte bune în ceea ce privește reducerea prețurilor, dar și a evaziunii fiscale, iar urmarea firească a fost creșterea încasărilor la bugetul de stat”, a spus Adrian Pau, membru în Comisia de Buget Finanțe din cadrul Camerei Deputaților.

Cele două proiecte avizate pozitiv de Comisia de Buget-finanțe urmează să primească votul final în plenul Camerei Deputaților.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Veste bună de la un deputat timişean: se ieftinesc medicamentele

Lasă un răspuns